USAs viktigste etterretningstjeneste, Det nasjonale sikkerhetsbyrået (NSA, National Security Agency), anklages for å spionere på den kjente Fox News-profilen Tucker Carlson. –Planen er å lekke informasjon i et forsøk på å få showet tatt av luften, hevder Carlson i mandagens episode av Tucker Carlson Tonight. NSA nekter.

«The NSA is monitoring our electronic communications and is planning to leak them in an attempt to take this show off air», sa Carlson i videoen du (inntil videre) kan se her:

Den sjokkerende informasjonen skal ha blitt gitt ham via en varsler. Carlson innrømmer at han under normale omstendigheter ville vært skeptisk til slike påstander, fordi det er ulovlig for NSA å spionere på amerikanske borgere.

Men, som beskrevet hos Reuters i september i fjor, har slik overvåkning skjedd tidligere, også den gang utført av NSA:

U.S. court – Mass surveillance program exposed by Snowden was illegal

In a ruling handed down on Wednesday, the U.S. Court of Appeals for the Ninth Circuit said the warrantless telephone dragnet that secretly collected millions of Americans’ telephone records violated the Foreign Intelligence Surveillance Act and may well have been unconstitutional.

I en kjennelse som ble avsagt onsdag sa den amerikanske lagmannsretten for den niende kretsen at den garantiløse telefonstrengen som i hemmelighet samlet inn millioner av amerikanernes telefonposter, var i strid med Foreign Intelligence Surveillance Act og kan godt ha vært grunnlovsstridig.

Tucker Carlson forklarer videre at varsleren ga ham detaljer om en historie Tucker Carlson Tonight jobbet med, en historie bare personer med innsyn i hans personlige tekstmeldinger og e-poster kunne vite noe om.

«The Biden administration is spying on us. We have confirmed that».

NSA nekter

Saken har vakt stor oppmerksomhet internasjonalt. I Norge sendte NTB onsdag formiddag ut denne meldingen:

NSA avviser anklager om overvåking av Fox News-profil

I programmet sitt mandag kveld sa Tucker Carlson at en varsler i National Security Agency (NSA) har informert ham om at de spionerer på ham og planlegger å lekke kommunikasjonen hans for å få ham av lufta.

– Biden-administrasjonen spionerer på oss. Vi har fått bekreftet det, sa han på programmet, som har millioner av seere.

I en uttalelse publisert på sin Twitter -konto avfeier NSA anklagene som usanne.

– Tucker Carlson har aldri vært et etterretningsmål. Vi går på utenlandske makter for å få innsikt i utenlandske aktiviteter som kan skade USA. Med begrensede unntak (for eksempel en nødsituasjon) går ikke NSA på amerikanske statsborgere uten en kjennelse som åpner for det, skriver NSA. (NTB)

Tucker Carlson har nå sendt inn en Freedom of Information Act forespørsel i et forsøk på å få ut all informasjon NSA og andre etterretningsorganisasjoner har samlet om showet.

Den beste støtten vi kan få er om du leser, ser eller hører Document og våre sendinger som Dagsorden og Vårt naive Norge. Pengestøtte skader selvsagt heller ikke!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.