Circa.coms Sara Carter er blant journalistene som har avdekket at FBI og justisdepartementet har vært gjort til politiske redskap for å ramme Donald Trump, både som kandidat og president. I begge tilfeller lovbrudd som savner sidestykke i nyere amerikansk historie.

Det gikk over hodene på norsk presse, men i pressekonferansen med Erna Solberg slo Donald Trump fast at hele Russia collusion-storyen er en bevisst falsk operasjon for å hindre ham i å vinne og deretter ødelegge hans presidentskap.

Når Trump kunne slå det fast så sikkert er det fordi det onsdag ble kjent at den famøse Steele-rapporten, som Hillary betalte for, ble brukt av Foreign Intelligence Surveillance Act-domstolen (FISA) til å godkjenne overvåking av Trump og hans team.

Denne omstridte loven, som ble vedtatt etter 9/11, gjør det mulig for National Security Agency, NSA, å avlytte all utenlandstrafikk. Men også amerikanere kan inkluderes når disse snakker med utlendinger. Deres navn blir da anonymisert. Men mot slutten ba flere av Obama-administrasjonens toppnavn, FN-ambassadør Samantha Power og nasjonal sikkerhetsrådgiver Susan Rice, om «demasking» av flere hundre navn på amerikanere. Det er nærliggende å tro at det var Trump-folk som NSA hadde spionert på.

Teorien er at Hillary bestilte drittpakken om Trump og at konsulentselskapet Fusion GPS leide inn Christopher Steele som brukte sine russiske kilder til å sy sammen en rapport. Steele kunne bruke sine credentials fra tiden i MI6 til å kontakte FBI og hadde første møte med dem i Roma i juli 2016. Han hadde et nytt møte med dem i september, i USA, og den reisen ble betalt av FBI.

Spørsmålet er om FBI betalte Steele for å «fortsette» arbeidet. Men FBI reagerte på at info de hadde drøftet med Steele dukket opp i avisene. Steele hadde nemlig flere møter med amerikanske medier høsten 2016, på oppfordring fra leder for Fusion GPS, Glenn Simpson.

Det er blitt sagt og gjort så mye at den som følger med kan avsløre når noen kommer med avvikende opplysninger, dvs sier en ting ett sted, og noe annet ved en annen anledning. Spesialetterforsker Bob Mueller har tiltalt to Trump-medarbeidere for å ha løyet, Michael Flynn og George Papadopoulos. Men sist uke varslet to ledende republikanere, Chuck Grassley og Lindsay Graham, at de vil ha Christopher Steele etterforsket for å ha løyet til føderale myndigheter. De siterte samme paragraf som Flynn og Papadopoulos er tiltalt etter.

Dette provoserte senator Dianne Feinstein i den grad at hun mandag offentliggjorde over 300 sider med utspørringen av Glenn Simpson i Kongressen.

For hver utspørring kommer litt mer av sannheten til syne, som et land som avdekkes når vannet trekker seg tilbake. Og det «landet» bekrefter ikke demokratene og liberale mediers kullsviertro på en Russia Collusion. På direkte spørsmål har ledende demokrater som Adam Schiff og Feinstein måttet innrømmet at de ikke har funnet noe.

Derimot avtegner det seg en stor konspirasjon mot Donald Trump, som involverer russerne, Hillary og FBI og justisdepartementet.

Sean Hannity kaller det den største politiske skandalen i amerikansk historie. Watergate blir et skvulp i sammenligning.

Ansvarlige innenfor justis og FBI har begynt å reversere kurs. De vil ikke at institusjonene skal lide skipbrudd, og sparker de som kompromitterte etaten. Det gjør at det hele tiden kommer nye avsløringer.

Mange brikker ligger på bordet. Nå kommer ny informasjon som gjør at puslespillet faller på plass. Man ser konturene av et bilde, og det er ikke pent.

Derfor kunne Donald Trump under pressekonferansen med Erna, være selvsikker og ovenpå da han ble spurt om han ville si ja til å stille til intervju med Bob Mueller: Hvordan var det da Hillary ble utspurt, sa Trump. – Ikke avla hun ed, ikke ble det tatt skriftlige rapporter, og hun fikk ha med seg medarbeidere og det skjedde i helgen rundt 4. juli.

Altså: Hvorfor skal jeg finne meg i å bli underkastet noe intervju når dere lot Hillary off the hook? spurte Trump om indirekte.

Styrkeforholdet er ved å snu. Demokratene og fake news media er ved å drukne i sine egne skjeletter.

Og vi er bare ved begynnelsen.

For å føle dramaet på nært hold må man se Sean Hannitys show. Hver natt bringer nye avsløringer:

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.