Det var ikke amerikanske overvåkingstjenester, men britiske som avlyttet Donald Trump og hans stab. De ga informasjonen til Obama-administrasjonen. Derved kunne både de 17 amerikanske e-tjenestene og Obama selv spille uskyldige og benekte at de hadde avlyttet Trump.

Det er Andrew Napolitano, juridisk ekspert for Fox News, som skriver dette.

Sources have told me that the British foreign surveillance service, the Government Communications Headquarters, known as GCHQ, most likely provided Obama with transcripts of Trump’s calls. The NSA has given GCHQ full 24/7 access to its computers, so GCHQ — a foreign intelligence agency that, like the NSA, operates outside our constitutional norms — has the digital versions of all electronic communications made in America in 2016, including Trump’s. So by bypassing all American intelligence services, Obama would have had access to what he wanted with no Obama administration fingerprints.

Thus, when senior American intelligence officials denied that their agencies knew about this, they were probably being truthful. Adding to this ominous scenario is the fact that three days after Trump’s inauguration, the head of GCHQ, Robert Hannigan, abruptly resigned, stating that he wished to spend more time with his family.

I hope the investigations of Trump’s allegation discover and reveal the truth — whatever it is. But the lesson here is terribly serious.

We face the gravest threat to personal liberty since the Alien and Sedition Acts of 1798 proscribed criticism of the government.

 Napolitano risikerer hele sin prestisje og Fox News sin ved å påstå dette. Trykket for å avvise Trumps påstand om avlytting har vært sterkt, ikke bare fra mediene. Torsdag sa representantene for både Demokratene og Republikanerne i Senatets etterretningskomite at de ikke hadde funnet noe bevis på avlytting. CNN fortsetter å hamre på det samme. Hvor er bevisene?
Men for å stille dette spørsmålet på den måten må man spille dum. Man må se bort fra alle lekkasjer medier som New York Times har kommet med om at Trump-staben har vært under overvåking, slik avisen skrev 20. januar. Man må også se bort fra alle lekkasjene. Den mest åpenbare var offentliggjøringen av samtalen Michael Flynn hadde med den russiske ambassadøren 29. januar. Den gang var Flynn en privat person. En ting var at alt ambassadøren foretok seg ble avlyttet og overvåket. Noe helt annet var at samtalen og samtalepartneren ble offentliggjort. Det er en alvorlig overtredelse i det amerikanske systemet. Men vedkommende som gjorde det må ha følt at han ikke risikerte noe. Lekkasjen virket godkjent og slik ble den også presentert av de liberale mediene. De har ikke stilt spørsmål ved hvem som lekker og hvorfor.
Det finnes to måter «avlytting» kan ha skjedd på, en bred og en smal. Den brede er den som foregår hele tiden, og den er omfattende. Mange tjenester, amerikanske som utenlandske, har lyttet på Trump og hans stab. Men hva med den smale som ville vært om Obama hadde gitt ordren? Napolitano hevder at Obama personlig ba britene gjøre jobben:

«Three intelligence sources have informed Fox News that President Obama went outside the chain of command,» Napolitano said. «He didn’t use the NSA, he didn’t use the CIA, he didn’t use the FBI, and he didn’t use the Department of Justice.»

Instead, Napolitano said, Obama used GCHQ, a British intelligence and security organization that has 24-7 access to the NSA database.

«There’s no American fingerprints on this,» Napolitano said. «What happened to the guy who ordered this? Resigned three days after Donald Trump was inaugurated.»

Ballen har begynt å rulle. Senatet forsøkte å presse Justisdepartementet til å svare innen 20 mars på om det finnes bevis. Det er ikke mulig å finne bevis på så kort tid. Hvis dette stemmer er det mange stenge dører man skal gjennom, mange spor som er blitt slettet. Mange mennesker som må skiftes ut.

Det kommer til å ta lang tid, men det er kommet nok på bordet til at man kan begynne å nøste.

https://pjmedia.com/trending/2017/03/14/judge-napolitano-obama-used-british-intel-organization-to-spy-on-trump/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂