FOX News med blant annet populære Tucker Carlson kommer nå til Europa. Skjermbilde fra YouTube. 

Mange er lei av venstre-vridningen i store europeiske medier. Derfor knyttes det forventninger til at den konservative amerikanske kanalen FOX News blir tilgjengelig i en del land i Europa. Forhåpentligvis står også Norge for tur.

Det er Journalisten som melder om at mediebildet vil få en kjærkommen nyansering når FOX News med populære Tucker Carlson i spissen blir tilgjengelig via europeiske strømmetjenester. Dette er en utvikling som bør hilses allment velkommen, uansett eget politisk ståsted. Større meningsmangfold representert ved profesjonelle, dyktige aktører er sunnhetstegn for demokratiet.

«Rupert Murdochs Fox News skal nå bli tilgjengelig i 20 nye land. Denne uken offentliggjorde kanalen lanseringen av Fox News International, en ny strømmetjeneste som gir tilgang til kanalene Fox News og Fox Business.

– Med en katalog med mer enn 20 signaturprogrammer on-demand, og live-strømmer av våre lineære nettverk, vil denne nye digitale strømmetjenesten sikre at våre seere over hele verden aldri går glipp av det siste fra USAs ledende nyhetskanal, sier administrerende direktør Suzanne Scott i en pressemelding.»

Ikke minst er Tucker Carlson et trekkplaster for kanalen. Han er i dag en av USAs mest kjente kommentatorer.

«Tucker Carlson Tonight er det desidert mest sette kabel-tv-programmet i USAs historie, med i snitt 4,33 millioner seere pr. program», skriver Journalisten.

Han er åpenbart ikke det minste redd for å «ikke bli likt» av alle sine sterkt venstre-liberale kolleger i andre medier, en frykt journalister flest ser ut til å la seg styres mer eller mindre totalt av.

Det som gjør både Carlson og andre kjente FOX-kommentatorer interessante i mediebildet, er at de ikke er det minste redde for å utfordre politisk korrekte sannheter (som ofte er alt annet enn sannheter). De formulerer det mange mennesker tenker, men selv ikke tør ytre i sine egne omgivelser.

Avisen Journalisten forsøker oppskriftsmessig å «stemple» kanalen på en negativ måte, ved å kalle disse programmene for «Trump-favoritter». Leserne skal «på en smart måte» ledes til å tro at det må være noe galt med kanalen, siden president Trump angivelig liker noen av programmene de sender.

Slik tenker og jobber altså norske medier. Det sier noe om det faglige og profesjonelle nivået, og man bekrefter ufrivillig hvilket behov det nå faktisk er for å få inn andre perspektiver.

Journalisten trekker også frem at FOX har hatt tilfeller av at medarbeidere har gått over streken i sosiale medier. Dette har den venstrevridde kanalen CNN prøvd å bruke mot blant annet Tucker Carlson. Men det er vanskelig å få noe særlig ut av en slik offensiv når både Carlson og FOX tydelig tar avstand fra slike ytterliggående utsagn. Det hele falt nokså dødt til jorden.

CNNs egen utvikling er ikke mye å juble for. Kanalen hadde tidligere debattprogrammer der flere sider av ulike saker kom til orde. «Crossfire» var et slikt program. Men dette er over, nå slipper i all hovedsak kun ett syn til i CNN. Det bedrives en hjernevasking man forbinder med medier i diktaturstater.

Slikt reagerer seerne på. I et demokrati forventes det en større grad av redelighet fra store medier. Derfor opplever CNN å havne stadig mer bakpå i USAs politiske tv-univers, mens FOX troner klart på topp. I mai i år var de fem meste sette politiske «talkshowene» alle fra FOX, ifølge Forbes.

«The five most-watched shows in cable news in May were Hannity, in first place overall with a total audience of 4.231 million viewers, followed by Tucker Carlson Tonight (4.192 million viewers), The Five (3.734 million viewers), The Ingraham Angle (3.485 million viewers) and Special Report with Bret Baier (3.085 million viewers), all on Fox News.»

Det bør nevnes at FOX i sitt program «The Five» lar fem personer med ulike meninger drøfte en sak. Reell og frisk debatt er en del av konseptet, riktignok med overvekt fra konservativt hold. Det er ingen tvil om at også FOX velger side, men begge sider er representert. Dét står i kontrast til CNNs måte å drive på.

Når kan så FOX News bli å se i europeiske land?

«I en e-post til Journalisten skriver en talsperson for Fox News at (…..) man håper å være på plass i 20 land innen utgangen av året. Om Norge eller andre skandinaviske land er blant disse, får vi verken bekreftet eller avkreftet».

Det er lov å håpe at også Norge vil få denne kanalen innen rimelig tid. Det er et voksende marked for nyansert nyhetsformidling og kommentarer her i landet. Fremgangen for blant annet Document bekrefter det.

Inntil videre kan det meste fra Fox News ses på YouTube.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.