Tucker Carlson bryter alle rekorder for amerikansk kabelfjernsyn med sitt show, Tucker Carlson Tonight, på Fox News. Med et snitt på 4.331 millioner seere i andre kvartal er Tucker Carlson USAs mest sette kabelfjernsynsvert noensinne.

Fox News Channel host Tucker Carlson closed out television’s second quarter with one for the record books: his Tucker Carlson Tonight finished the quarter as the highest-rated program in all of cable news for the first time since the show’s launch, delivering an average total audience of 4.331 million viewers. In the process, Carlson broke a record held by his colleague, Sean Hannity, for the highest-rated quarter of any cable news program—ever. (Forbes)

Selv i en tid der lineært fjernsyn er i ferd med å bli gammeldags, og selv om enkelte store annonsører har truet med å slutte å annonsere på programmet, vokser oppslutningen om Tucker. Hans publikum bruker bare fornavnet, han er en mann vanlige amerikanere føler de kan identifisere seg, og deri ligger nok mye av forklaringen til hans popularitet.

Fox News er i dag den desidert største nyhetskanalen i USA, nesten dobbelt så store som nummer to og tre, henholdsvis MSNBC og favorittkanalen for norske journalister, CNN.

The second quarter was a good one for Fox News—and cable news in general—with viewership up across the board. Fox News finished first with a total audience in prime time of 3.574 million viewers, followed by MSNBC (1.999 million viewers) and CNN (1.806 million). Among viewers 25-54, FNC led with 624,000, followed by CNN (528,000) and MSNBC (315,000).

Det fremstår som et mysterium hvorfor ikke norske kabelleverandører som Get og Canal Digital ennå tilbyr Fox News til sine abonnenter.  Documents redaktør Hans Rustad går ikke glipp av en eneste av Tuckers sendinger.

Det går an å tegne eget internett-abonnement, men den enkleste måten å se ham på – enn så lenge – er å lete ham opp på YouTube #FoxNews #Tucker.

I nattens sending kom han med en treffende karakteristikk av hva som nå utspiller seg, ikke bare i USA, men i hele den vestlige verden:

– Hysteria is the most communicable disease known to man. (Hysteri er den mest smittsomme sykdommen kjent for menneskeheten.)
 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.