Nytt

I Washington fører alle veier før eller senere tilbake til 9/11. Spesialetterforsker Bob Mueller var i en årrekke FBI-sjef. I den egenskap var han med å begrave en rapport som påviste samarbeid mellom en saudi-arabisk familie bosatt i Florida og 9/11-selvmordspilotene.

Saken gjelder Abdulaziz al-Hijji, hans kone Anoud, og hennes far Esam Ghazzawi, som var rådgiver for en saudi-arabisk prins.

Familien forlot huset i Sarasota, Florida, hals over hode, to uker før 9/11 og etterlot smykker, biler og andre verdisaker.

The al-Hijjis abruptly left their home in Sarasota two weeks before the September 11 attacks, leaving behind jewelry, clothing, and cars.

FBI skrev flere rapporter like etter 9/11 som indikerte forbindelser mellom al-Hijjis og kaprerne. Men disse er senere dementert av FBI. I 2012 leverte nettavisen Broward Bulldog (nå Florida Bulldog) krav om innsyn i dokumentene fra Freedom of Information Act.

Kravet er nylig etterkommet og FBI har måttet utlevere 81.000 dokumenter til en dommer i Fort Lauderdale, William J. Zloch. I dette materialet ligger en hvitbok som FBI lot utarbeide i september 2010, like etter at Florida Bulldog og Miami Herald begynte å skrive om al-Hijjis-familien. I hvitboken hevdes at det ikke var noen forbindelse. Men det var ikke bare én, men flere FBI-rapporter som hevdet at det var en terror-forbindelse. Bob Mueller godkjente hvitboken, som man nå tror var en hvitvasking.

Dette er konsistent med Muellers oppførsel som FBI-sjef. Han renset instruksjonsmateriale i terror for stoff som kunne virke krenkende på muslimer. Alle vet at da er det mye man som agent ikke vil se eller får problemer med å håndtere. Dette var Obamas linje: Begrepet krigen mot terror røk ut og man snakket ikke om radikal islam.

Mueller holdt også møter med to av de store islamistiske organisasjonene i USA, som forbindes med undergraving:

Mueller’s FBI also purged anti-terrorism training material of any documents deemed «offensive» to certain Muslim groups, according to documents revealed by Judicial Watch in 2013. Mueller met with the Islamist organizations Islamic Society of North America (ISNA) and Council on American Islamic Relations (CAIR), two groups named as co-conspirators in the 2007 Holy Land Foundation terror financing case.

Given this history, it seems plausible Mueller might have known that the FBI report denying connections between the al-Hijjis and the 9/11 attacks was false, but approved it anyway.

Men 9/11 er en så stor sak at den nekter å dø. Obama motsatte seg at den hemmelige del av 9/11-kommisjonens rapport skulle frigis. Den omhandlet Saudi-Arabias involvering i 9/11: 11 sider var tatt ut. Obama måtte til slutt gi seg og gå med på publisering. De etterlatte ønsker å straffeforfølge de som måtte ha støttet angrepet økonomisk eller på annen måte. Det er indikasjoner på et saudi-arabiere, også personer i statlige tjeneste, ga slik støtte, men ikke nødvendigvis på direkte ordre. Obama forsvarte seg med at da kunne også amerikanere risikerer straffeforfølging i utlandet, et argument som falt på stengrunn.

Kollektive søksmål er allerede reist og Saudi-Arabia må forsvare seg.

More than 16 years after the 9/11 attacks, many questions remain unanswered. Last week, a lawyer for Saudi Arabia urged a judge to toss out a lawsuit filed by the families of 9/11 victims, arguing there is no evidence the kingdom was complicit in the attack. The families have submitted 4,000 pages of materials accusing Saudi Arabia of providing material support to Al Qaeda before the attack. They filed the suit last March, six months after Congress enabled it.

Last month, three members of Congress, two Republicans and one Democrat, introduced House Resolution 663, calling for the declassification of all 9/11 documents «to the greatest extent possible.»

Obama forsøkte å forsvare Saudi-Arabia, likevel forfalt forholdet mellom USA og kongedømmet på hans vakt.

Hvis det kommer for en dag at Bush II og Obama har holdt sin hånd over Saudi-Arabia vil det kunne gi en kraftig rekyl for de involverte. Hvis Bob Mueller har hatt en hånd med også her, vil det svekke hans stilling som spesialetterforsker.

Han er allerede i hardt vær.

New Docs Connect Robert Mueller to FBI Coverup Denying Saudi Family’s Connections to 9/11