Royal Saudi Air Force 2nd Lieutenant Mohammed Saeed Alshamrani 

Terroristen som drepte tre mennesker inne på Pensacola marinebase fredag kveld, hadde lagt ut twittermeldinger om hat mot Israel og hvorfor amerikanere var onde mennesker som hatet muslimer. Likevel sier spesialagent Rachel Rojas som leder etterforskningen:

“I can tell you that we are looking very hard at uncovering his motive and I would ask for patience so we can get this right,” she said.

Hvis ikke et politisk-religiøst manifest er motiv, hva skal til for å være et? Har vi kommet så langt at salafist-erklæringer ikke lenger gjelder?

Når vi stiller spørsmålet er det fordi Rojas tåpelighet deles av mange i politiet på begge sider av Atlanteren.

Vise commissioner i britisk politi, Neil Basu, sa det samme etter at Usman Khan gikk amok først i klassen han deltok i, og deretter på London Bridge: – Vi leter etter et motiv.

Det er en helt utrolig uttalelse på bakgrunn av at Usman Khan var del av miljøet rundt Anjem Choudary. Disse guttene hadde levd og dyrket jihad i mange år. Men politisjefen sier han er usikker på motivet.

Både Rachel Rojas og Neil Basu har en fremmedkulturelle bakgrunn. Slå multikulturalismen inn slik at man ikke har lov til å se kultur og religon som årsaksfaktorer? Er det ekstra følsomt for de som har en slik bakgrunn? Begge går som katten rundt grøten.

Bortforklaringene går helt til topps. Tre saudi-studenter sto utenfor og en av dem filmet terroren på Pensacola. En av dem var på en middag hos Alshamrani rett før angrepet hvor de satt og så på opptak av massakrer.

Likevel åpner forsvarsminister Mark Esper for at de bare sto der og filmet og tilfeldig fikk skytingen på kamera.

The official who spoke Saturday to The Associated Press said one of the three students who attended the dinner party hosted by the attacker recorded video outside the classroom building while the shooting was taking place on Friday. Two other Saudi students watched from a car, the official said.

Rojas declined to comment on those reports. In an exclusive interview on «Fox News Sunday,» Defense Secretary Mark Esper said it’s unclear if they were filming it before it began or if it was something where they picked up their phones filmed it when they saw it unfolding.

«You know, today, people pull out their phones and film everything and anything that happens,» Esper told Fox News’ Chris Wallace.

Det er en stupid uttalelse i en tid hvor tidspunkt for opptak blir loggført i telefonen. Det er bare å sjekke med når skytingen begynte.

Hvis man ikke mener jihad er et motiv, vil man heller ikke se opplagte sammenhenger. FBI er en organisasjon som skulle være i stand til å samle erfaring. Opphold i Saudi-Arabia har vært en gjenganger for folk som har begått terror i Vesten.

Saudi officials told the Wall Street Journal on Sunday that authorities are investigating if the 21-year-old was radicalized during a trip back to the kingdom that began late last year.

Politisk

Saudi-terror i USA er politisk følsomt. Saudierne fikk VIP-behandling etter 9/11. De ble fløyet ut på et spesialfly på et tidspunkt da all flytrafikk var innstilt. Enda verre: 9/11-kommisjonen sladdet avsnittene om saudisk medvirkning. De etterlatte har nå gått til sak mot Saudi-Arabia. Obama nektet utlevering av materialet om saudisk medvirkning gjennom mange år og mannen som hemmeligstemplet materialet var hans FBI-sjef Bob Mueller.

Dette vet amerikanere flest, derfor reagerer de når saudiere nok en gang begår terror mot deres sønner og døtre i uniform.

Bortforklaringer har en politisk pris. Amerikanerne oppfatter at en mann som forsvarsminister Mark Esper prater tull om terror mot amerikanere på amerikansk grunn, men han har ingen problemer med å sende 7.000 amerikanere til Saudi-Arabia.

Velgerne er lei av å sende sine sønner og døtre ut og dø for andre. Nå oppfatter de i stigende grad at ledelsen bryr seg mer om «de andre» enn dem. De er bare brikker i et spill. Det finner de seg ikke i lenger.

FBI-spesialagent Rojas:

«Our investigation has not led us to any information to indicate that there is any credible threat to our community, however, as always, we urge you to keep an eye out for each other especially for a tragedy like this one,» Rojas said.

 

NAS Pensacola shooting presumed to be ‘terrorism,’ Saudi student recorded attack on video, officials say

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.