I mars 2022 traff den 22 år gamle iranskkfødte Nika Nikoubin en mann på dating-appen Plenty of Fish. De møttes på et hotelrom i Las Vegas-området, og mens de hadde sex, stakk hun ham i nakken med en rosa kjøkkenkniv.

Nikoubin ble senere arrestert, og da politiet forhørte henne, sa hun at angrepet på mannen var motivert av at amerikanerne drepte general Qasem Soleimani, som var øverstkommanderende for Revolusjonsgardens elitestyrke, Quds.

Videoen som er tatt med politiets kroppskamera viser Nikoubin rolig og saklig innrømme drapsforsøket og at hun gjorde det fordi hun ville la amerikansk blod flyte; for henne fremsto det som rettferdig å drepe eller såre uskyldige amerikanere fordi det rant mye blod da Soleimani ble drept.

– Vi drakk litt, og da vi var kommet godt i gang, knivstakk jeg ham, sier Nikoubin i opptaket.

– We were drinking a little bit and then — I guess we started to get into it and then I stabbed him, Nikoubin says in the footage, obtained by KLAS.

Jeg følte bare at noen på amerikansk jord burde dø

På spørsmål fra politiet om hvorfor hun angrep mannen, sa Nikoubin, som da var student ved UCLA, at det var for å hevne dødsfallet til kommandanten for Den islamske revolusjonsgarden, Qasem Soleimani.

– Jeg antar at [det var] på grunn av trass og hevn. USA drepte Soleimani. Det rant mye blod, så jeg føler at det er rettferdig at amerikansk blod blir spilt. Jeg følte bare at noen på amerikansk jord burde dø, fordi også han døde.

– I guess [it was] out of spite and revenge. I mean the US killed Soleimani. Lots of blood spilled, she said. – So, I feel like it’s fair that American blood be spilled. I just felt like somebody on American soil should die because he also died.

Mens hun tilfeldig forteller om nattens hendelser, sier Nikoubin at mannen hadde bind for øynene mens de hadde sex, og at hun da stakk ham med en rosa kniv for å «skade», men ikke drepe ham. Hun innrømmer at hun hadde planlagt å møte offeret:

– Did you plan on meeting [the victim] to hurt him? the cop asks in the video. – Yes, she replies.

– To kill him or just to hurt him? the officer asks. – Hurt him, she said.

Nikoubin ble siktet for drapsforsøk og andre forseelser. Hun ble løslatt mot en kausjon på 60,000 dollar og ble senere satt i husarrest. Hun kunne forlate hjemmet for å komme seg til og fra arbeid, rådgivning, medisinske avtaler og skole. Nikoubin flyttet til Dallas og begynte på University of Texas.

Mannen, som ikke er navngitt, fikk minst to stikk i nakken, men overlevde.

Fox Dallas Forth Worth News for to dager siden: UT Dallas bans student ahead of Vegas-area ‘revenge’ stabbing trial.

Denne uken dukket Nika Nikoubin opp i nyhetene igjen, og grunnen er like sjokkerende. DC News Now skriver at kvinnen som er anklaget for å ha knivstukket en mann for å hevne likvidasjonen av Soleimani, ikke vil kunne fortsette å opptre og lage musikkvideoer i påvente av en rettssak. Hun får heller ikke gå på universitet i Texas.

Cry us a freaking river … 

Husarresten Nikoubin fikk i Las Vegas, gjaldt for Texas også, og ifølge KLAS-TV forlot hun hjemmet sitt for å spille inn musikkvideoer og opptre.

Ingen ved unversitetet eller politiet var klar over Nikoubins fortid. Ved en tilfeldighet snakket en reporter som ikke er navngitt med Nikoubin om et musikkarrangement hun skulle være med på. Etter å ha sjekket på internett om hun var en artist nyhetskanalen kunne lage en historie om, ble de oppmerksom på knivstikkingen og rettssaken som skal holdes i juli.

Etter at nyhetskanalen informerte om Nikoubins fortid, ba politiet ved universitetet dommeren om å utestenge henne fra campus i påvente av rettssak. Hverken ledelsen eller politiet ved universitet var klar over hva Nikoubin hadde gjort.

Under en høring mandag sa dommer Kierny at det så ut til at det Dallas-baserte byrået som overvåker Nikoubin, bare sporer hennes lokasjon og ikke sjekker om hun brøt husarresten eller andre rettspålagte restriksjoner. De påstår at de aldri mottok bekreftelse på dette.

Samme dag sa Rod Bishop, en representant for University of Texas ved Dallas Police Department, at politiet i Texas også hadde sagt at de aldri ble gjort oppmerksom på at Nikoubin var i deres jurisdiksjon og var student på et universitet i Dallas-området. Som nevnt ovenfor, fikk de først vite om hennes kriminelle fortid etter at en reporter forsøkte å intervjue henne om hennes sangambisjoner.

(Nikoubin ga nylig ut en musikkvideo til en sang kalt «Spaceman» under navnet Nika Borouj.)

Studenter og foreldre er enda mer bekymret over sikkerhetsproblemer

Etter skytingen ved Michigan State University denne uken, samt økende vold på skoler over hele landet, tok de ingen sjanser. Studenter og foreldre er bekymret over sikkerhetsproblemer.

Nikoubin får fortsatt lov til å delta på universitetets nettkurs.

Nikoubins advokater har sendt inn papirer for å prøve å få fjernet siktelsen for drapsforsøk, da hun angivelig ikke ønsket å drepe offeret, men bare skade ham.

Nikoubin ble ikke fengslet på nytt. Dommer Kierny ga henne tillatelse til å gå ut i jobb eller ta utdanning, så lenge hun fulgte husarresten og daglig var hjemme innen kl. 18.00.

Kierny sa også at Nikoubins advokater kunne be om en høring dersom en potensiell konsert kom opp og hun ville delta.

Det er heldig for Nika Nikoubin at hun ikke er amerikaner

Det er synd at ikke fangene etter 6. januar fikk samme behandling som Nika Nikoubin.

Vi hadde aldri drømt at omfavningen av de kriminelle ville nå det forjettede land fra kyst til kyst. De var alltid tough on crime. Vi hadde heller aldri drømt om at de ville straffe amerikanere som elsker sitt land.

Noen få fra stormingen av Kongressen fortjente straff, men de fleste var der fordi de var patrioter og kom i en situasjon som vi vet ikke var planlagt. De ønsket ikke å skade noen.

Nika Nikoubin, derimot,  er ingen patriot, men en iraner som hater USA og vil se blod i gatene. Det er heldig for henne at landet hun hater, har omfavnet henne.

Vi vil aldri forstå hvorfor venstresiden støtter dem som hater USA.

 

Elisabeth Rooney er Documents USA-korrespondent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.