VG skjuler Laken Hope Rileys drapsmann, som er en illegal immigrant fra Venezuela, mens de avslører Justin Mohns fulle identitet fordi han er hvit, konspirasjons­teoretiker og hater Biden. Det er ufattelig hvor hardt media vil jobbe for å unngå å nevne deler av en historie som setter deres progressive ideologi i et dårlig lys.

Fredag kunne vi lese i VG at den 22 år gamle sykepleier­studenten, Laken Hope Riley, ble torsdag funnet død ved Universitetet i Georgia.  Avisen skriver at den siktede kjente ikke Riley fra før av, men gir oss ingen videre opplysninger om drapsmannen.

Jose Antonio Ibarra var nemlig en illegal immigrant fra Venezuela som krysset grensen i 2022 mens Joe Biden var på vakt i Det hvite hus.

Egentlig er Biden asleep at the wheel – han sover på vakt. I mellomtiden er en jente med mellomnavnet Hope (håp) nok et offer for presidentens skjødesløse og destruktive grense­politikk.

Republikanske lovgivere i Georgia gir presidenten skyld for drapet og forlanger immigrasjons­reform etter sykepleier­studentens død

Joe Biden bryr seg ikke. Det gjør heller ikke liberale politikere og medier som er indirekte skyld i dette. De bare fortsetter å lyve om saken, og snart vil den forsvinne fra medie­landskapet. Det er en hån mot Laken Hope Riley og hennes familie som sitter igjen knust av sorg.

Associated Press (AP) publiserte en artikkel om drapet på lørdag uten å nevne at Iberra var illegal. I stedet skrev de at Rileys død igjen har satt søkelyset på farene kvinner som jogger alene står overfor.

Det er altså hennes egen feil, for hvem er så dum at de jogger alene i dag? Vi sluttet jo å haike for tredve år siden.

Never mind at det er tredve år siden det var et drap ved University of Georgia.

CNN skriver at Iberra er fra Athens, Georgia, og nevner beleilig i slutten av reportasjene at han er fra Venezuela.

Våre egne medier gjør det samme som: «Mann fra Nord-Gudbrandsdal tente på Dombås kirke.»

Vi kunne bare ignorere det, men det gjør oss sinte fordi nordmenn kanskje er et av verdens fredeligste folk, og våre medier vil ha det til at det er vi som brenner ned kirker og begår utenkelige drap og gruppe­voldtekter.

Ian Miller skriver at det er virkelig ufattelig hvor hardt media vil jobbe for å unngå å nevne deler av en historie som setter deres politiske parti eller progressive ideologi i et dårlig lys.

Ibarra passer ikke inn i historien de vil fortelle om et Amerika der bare hvite konservative menn med røde hatter er kriminelle, som terroristene som stormet USAs «mest hellige hus» den 6. januar.

Jose Ibarra, who was originally taken into custody on Friday by the UGA Police Department in connection with Riley’s death, is now not believed to have had a connection to the victim. (Clarke County Sheriff’s Office)

Justin Mohn, derimot, som halshugget sin egen far tidligere denne måneden, er dét Amerika norske medier jobber med å fremstille. Mohn er hvit, konspirasjons­teoretiker og hater Biden.

VG skriver om Mohn:

– I videoen han la ut etter drapet, kalte han faren for en statsansatt forræder mot USA, skriver AP.

– Justin Mohn raljerte også om Biden-administrasjonen, immigrasjon og grense­politikken i USA, i tillegg til å sveipe innom urban kriminalitet, finans­politikk og krigen i Ukraina.

Mohn er angivelig ikke Trump-supporter, men han hatet Biden for destruksjonen av Amerika. Likevel jobbet venstresiden hardt for å skylde på Trumps retorikk for drapet.

Mohns brutale handlinger fortjener oppmerksomhet, og det er ingenting galt med at VG skriver om ham, men det er galt når de skjuler identitet og bakgrunn til drapsmenn fordi de er svarte eller brune.

En white supremacist i svart forkledning

Det er ikke alle svarte som er enige i hemmelighets­kremmeriet, og Carol Miller Swain er en av dem. Carol vil dere aldri se i norske medier, for igjen: Hun passer ikke inn i historien de vil fortelle om Amerika.

Som Larry Elder i California og Herschel Walker i Georgia er hun en white supremacist i svart forkledning.

Foto: Wikimedia Commons by Kevin Wimpy.

Carol Swain var professor i statsvitenskap og juss ved Vanderbilt University, og har skrevet flere bøker. Hun er nå pensjonert, men har ikke gitt opp sin aktivisme og er ofte gjest på konservative medier hvor hun snakker om raseforhold, immigrasjon, evangelisk politikk og USAs grunnlov.

Forrige uke skrev hun at det tok veldig lang tid å få en god titt på skytterne etter masse­skytingen i Kansas City. Politiet visste hvem de var bare timer etter massedrapet.

Vi har heller ikke hørt i medier at skytevåpen var stjålet:

– Kriminalitet og rase henger sammen på en måte som gir næring til rasefrykt. Vi mangler en ærlig samtale om grunnen til kriminalitets­bølgen som griper Amerika.

Carol Swain og de fleste amerikanere er – som oss – ikke blind for at landet har en fortid der svarte mennesker ble holdt som slaver og opplevde brutale handlinger. Hun har uttalt seg om dette gjennom tidene.

Men hun forstår at hvite i Amerika i dag ikke kan klandres for det som skjedde for 200 år siden – og i ettertid under demokratisk styre.

I juli 2016 kritiserte Carol Swain Black Lives Matter (BLM) og uttalte at det var en marxistisk organisasjon og en veldig destruktiv kraft i Amerika.

Hun konkluderte med at den trenger å forsvinne – eller go away. I oktober 2020 sammenlignet hun BLM med Ku Klux Klan.

I 2012 sa Carol Swain at gjenvalget av president Barack Obama  var en veldig skummel situasjon og hevdet at borgerrettighetsledere som Jesse Jackson og Al Sharpton brukte drapet på Trayvon Martin for å sanke stemmer for Det demokratiske partiet.

Hun argumenterer for at svart-på-hvitt-forbrytelser black on white crime er under­rapportert i media og har kritisert Trayvon Martins mor for å ha unnlatt å ta opp problemene med svart-på-svart-kriminalitet, arbeids­ledighet og abort i svarte samfunn.

Jose Antonio Ibarra var et monster

Jose Antonio Ibarra (26) var et monster, og han skulle aldri ha satt sin fot på amerikansk jord. Det er en klisjé vi bruker ofte, men den brukes ikke ofte nok mot våre folkevalgte: De har blod på hendene.

Ibarra  krysset grensen ved Texas 8. september i 2022 og ble sendt til et asylmottak der, men ble raskt løslatt da det ikke var plass til ham og hans familie. Ibarra, samboer Layling Franco og hennes fem år gamle sønn ble sendt til New York City med buss.

I august ble han arrestert for å sette et barns velferd i fare. Han ble tatt i Queens mens han kjørte moped med Francos sønn på ryggen, uten hjelm eller seler.

Saken ble senere lukket. Akkurat som nyheten om hans drap på Riley vil bli. New York City er fortsatt en sanctuary city, og loven er at de melder ikke fra til immigrasjons­myndigheter om kriminelle illegale innvandrere.

I november gikk paret fra hverandre. Jose dro deretter til Georgia for å bo sammen med broren Diego og få seg en bedre jobb der.

So they say.

They are bringing criminals. They are bringing drugs

Ibarras bror ble arrestert for fyllekjøring i Georgia i september, og ble pågrepet denne uken da han viste politiet et falsk green card (bevis på oppholds­tillatelse) da han ble avhørt etter Rileys død.

Han brukte det ulovlige grønne kortet for to uker siden for å sikre seg en midlertidig stilling i oppvasken ved University of Georgia. Han holdes fortsatt i varetekt.

Diego Ibarra, an illegal immigrant from Venezuela, allegedly handed over a fake green card to police on the hunt for his brother Jose, whom they accuse of killing Georgia nursing student Laken Riley. (Clarke County Sheriff’s Office)

Rileys kropp ble funnet med alvorlige skader, og politiet forsøkte uten hell å gjenopplive henne.

Iberra er siktet for grovt drap, grov vold, kidnapping og flere alvorlige lovbrudd. Det spekuleres i at hans intensjon var å voldta Riley, men at hun kjempet en desperat kamp mot ham før hun ble drept.

Ibarra møtte i retten lørdag morgen, der to tolker var til stede.

Trump bruker sterke ord, og når han snakker om illegale som forgifter blodet til amerikanere, mener han kriminelle som Jose Antonio Ibarra. Han blir fordømt for språket sitt og sammenlignes med Hitler.

Gail Alfar sier det best:

– Laken Riley ble myrdet i kaldt blod av en ulovlig immigrant mens hun studerte for å bli sykepleier. Laken ville ha hjulpet utallige mennesker og reddet liv.

– Busslaster med ulovlige immigranter blir oppmuntret til å komme hit og ønskes velkommen. Trist.

Vi sjekker om VG har oppdatert saken. Det har de ikke. Men det visste vi jo allerede.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.