FBI har identifisert mannen som tok fire gisler i en synagoge i Texas lørdag: Malik Faisal Akram fra Blackburn i Storbritannia.

Akram skal ha gjennomført aksjonen for å befri al-Qaida-terroristen Saafia Siddiqui, som sitter i fengsel i Fort Worth, bare et par mil unna. Av en eller annen merkelig grunn er mange overbevist om at Saafia Siddiqui er uskyldig. Selv Pakistan er det.

Gisselaksjonen var over da et spesialteam stormet synagogen og drepte Akram.

Også Biden kalte det en terroraksjon. Men både mediene og FBI var usikre på hvorfor Akram gikk inn i akkurat en synagoge hvor det ble forrettet. Det virker ikke som om de vil ta inn over seg jihadisters syn på jøder. Hvis Saafia skulle befris, var ingen ofre mer verdt enn jøder i terroristens optikk.

Gisselaksjonen skader muslimers renomme i USA. CAIR rykket ut og fordømte antisemittisme. Men meldingen fra Akrams eget samfunn hjemme i Blackburn sa noe annet. Her ber menigheten Allah om å tilgi ham hans synder og løfte ham opp til de høyeste sirkler i paradis. Det virker ikke som om Blackburn-menigheten stiller seg særlig fordømmende til gisselaksjonen mot en synagoge.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.