Sjåføren la igjen et tilståelsesbrev i bilen som kjørte inn i en folkemengde i Berlin onsdag morgen, skriver Bild.de. Det var i nærheten av Berlins Breitscheidplatz at en sølvfarget Renault Clio kjørte inn på fortauet i høy hastighet og deretter krasjet inn i en gruppe mennesker. En lærer døde, og tolv av hennes elever ble skadet. Flere er kritisk skadd.

Et øyenvitne forteller: «Han kjørte på full gass. Ikke på noe tidspunkt senket han farten».

Terroren fant sted mindre enn 100 meter i luftlinje fra Breitscheidplatz, som var åsted for et annet terrorangrep for seks år siden.

Bild.de skriver:

Ifølge BILDs opplysninger er tolv elever blant de mange skadde, hvorav én fikk alvorlige skader. En annen lærer ble også alvorlig skadet. De 24 elevene og de to lærerne kommer fra Hessen. En gravid kvinne med brukket hofte er også blant de skadde. Totalt seks personer ble dødelig skadet, og tre ble alvorlig skadet.

Ifølge BILDs opplysninger ble det funnet et tilståelsesbrev i kjøretøyet. Motivet til amok-sjåføren Gor H. (29) er fortsatt uklart. En etterforsker sa til BILD: «Definitivt ikke en ulykke; en våpenmann, en iskald morder».

Gor H. er ifølge politiet en 29 år gammel tysk-armener bosatt i Berlin.

Det var forbipasserende som stanset sjåføren, som forsøkte å stikke av.

Et øyenvitne fortalte til Bild:

«Plutselig var det blålys overalt. Mannen var omringet av en mengde politifolk. Han kom ut av en sidegate utenfor Douglas med offiserene som holdt ham, og han fikk legehjelp først. Etter det førte de ham bort. Han virket uberørt. Lot seg arrestere uten videre».

Bild.de

 

Kjøp billetter her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.