En person er drept og minst tolv skal ha blitt skadd da en bil kjørte inn i en folkemengde i Berlin onsdag. Flere av de påkjørte er kritisk skadd. Den drepte personen var en lærerinne og de påkjørte er elever ved en skole i Hessen.

Hendelsen fant sted i Rankestrasse i bydelen Charlottenburg, skriver lokalmediet rbb24. En talsperson for det lokale brannvesenet har bekreftet opplysningene overfor rbb24.

Bilen står nå delvis på fortauet, og delvis inne i en butikk. Bevæpnet politi og 60 brannfolk er på åstedet.

Politiet opplyser at sjåføren er pågrepet. Foreløpig tyder det å at det var en villet handling, skriver rbb24.de. Det skal ha blitt funnet gjenstander i bilen som gjør at man antar at det var en terroraksjon.

Ifølge Bild skjedde påkjørselen på samme plass som Anis Amri i desember 2016 kjørte en lastebil inn i et julemarked og drepte 12 mennesker.

Sjåføren av bilen er en 29 år gammel armener med dobbelt statsborgerskap. Han er tidligere kjent av politiet for innbrudd.

Den pågrepne armeneren – stillbilde fra video.

Saken oppdateres

Kjøp billetter her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.