Nytt

Fra demonstrasjonen til støtte for Sarah Halimi Place de la République i Paris den 5. januar 2020. Foto: Serge Tanini / Avenir Pictures / abacapress.com / Scanpix.

Tusenvis av mennesker har søndag demonstrert i flere franske byer med krav om rettferdighet for Sarah Halimi, den 65 år gamle jødiske kvinnen som i april 2017 ble myrdet hjemme i Paris av malieren Kobili Traore.

Det melder Le Figaro.

Demonstrasjonene kom i stand etter at appelldomstolen i Paris den 19. desember fastslo at morderen var strafferettslig utilregnelig i gjerningsøyeblikket etter et høyt inntak av cannabis.

Sarah Halimi og hennes morder Kobili Traore.

Drapet på Sarah Halimi ble bredt fordømt som en antisemittisk handling.

Traore, som ikke hadde noen psykiatrisk forhistorie, brøt seg inn i Halimis leilighet og slo henne flere ganger mens han ropte «Allahu akbar!», for deretter å kaste henne ut av vinduet. Etter udåden sa Traore at han hadde «drept satan».

Men nå kan han altså ikke straffes for å ha drept den 65 år gamle kvinnen.

Skal vi trekke den konklusjon at alle som er under påvirkning av narkotika, har lisens til å drepe jøder? spurte Frankrikes øverste rabbiner Haïm Korsia retorisk i et åpent brev til Frankrikes justisminister Nicole Belloubet i Le Figaro den 25. desember.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Primo Levis klassiker «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 289 til 220 kroner.