Fransk påtalemyndighet har etter mye om og men erkjent at drapet på Sarah Halimi (65) i april i fjor, var en antisemittisk handling.

Kobili Traore, 27, ble fremstilt for en dommer tirsdag som la antisemittisk motiv til anklagen.

Traore brøt seg inn leiligheten til sin nabo, Sarah Halimi, på natten 3 april. Naboene kunne høre ham skrike Koran-vers, Allahu Akbar og skjellsord mens han slo henne. Det endte med at han hev henne ut fra balkongen og avsluttet med: -Jeg har drept demonen, på arabisk.

Drapet vakte internasjonal oppsikt: En eldre kvinne hives i døden fra sin egen leilighet fordi hun er jødisk. Franske myndigheter har kviet seg for å ta i drapet som hat-forbrytelse. Franske intellektuelle har organisert et opprop, de har demonstrert utenfor leilligheten hennes, og Netanyahu har tatt opp saken med Macron.

Kanskje myndighetene forsto at det ville gå ut over Frankrikes renommé.

The affair took a political turn last July when President Emmanuel Macron called for the full facts to be known during a visit by Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu

Sarah er den andre franske jøden med navnet Halimi som har lidd en voldelig død. Ilan Halimi ble kidnappet av en bande som kalte seg the Barbarians. Han ble torturert i ukevis og da han endelig ble befridd var det for sent. Han døde av skadene. Også her var antisemittisme et motiv som gjerningsmennene ikke la skjul på i retten.

Franske jøder føler seg beleiret og deres tilværelse er innskrenket.