Nytt

Historien om den jødisk-ortodokse kvinnen Sarah Halimi som ble kastet fra balkongen i sin egen leilighet av naboen som skrek Allahu Akbar, har ikke fått omtale i franske medier. Det har senket seg en taushet over storyen, selv om den vakte internasjonal oppsikt.

Theodor Dalrymple, som bor i Frankrike, sier det er en megetsigende, trykkende taushet.

Frankrike «tilsto» sin delaktighet i Holocaust da president Jacques Chirac i 1995 erkjente at fransk politi sto for razziaene under okkupasjonen og senere i Vichy-delen av Frankrike.

Med arabiseringen av franske byer har antisemittismen kommet tilbake for fullt. En annen Halimi, Ilan, ble torturert til døde av en bande som kalte seg Barbarene.

Franske jøder får med seg dette. De er igjen truet.

But why the silence in the press? The case was certainly dramatic enough to be worthy of a mention under the rubric of faits divers. I happened to learn of it only through a Parisian neighbor, a Jewish shopowner. The story had appeared in La Tribune juive, and probably caused a shudder among French Jews, all the greater because of the silence of the press about it.

Har noen gitt ordre ovenfra om at saken skal dysses ned? spør Dalrymple. Trolig ikke. En slik taushet skjer ved osmose. Mediene «forstår» instinktivt at oppmerksomhet vil tjene National Front.

On Monday, April 3, an Orthodox Jewish woman, Sarah Halimi, a doctor aged 66, was thrown out of a window to her death by an African man aged 27. He was her neighbor in the flats where she lived. According to witnesses, whose testimony has yet to be confirmed, the man, who had been harassing her with insults for several days, shouted “Allahu akbar!” as he threw her.

Also, according to unconfirmed reports, neighbors had called the police because of the young man’s behavior. Three policemen came but did nothing, deciding that it was up to other authorities, presumably psychiatric, to act. At any rate, the young man was transferred to a psychiatric clinic almost immediately after his arrest.

Nok en psykotisk muslim. Men er det tilfeldig at de angriper en jøde og kaster henne i døden? Neppe. Omgivelsene blir redde.

Halimi var lege. Hun var sannsynligvis i stand til å oppfatte om naboen var truende.

Tre politimenn kom og gjorde ingenting. Er det derfor mediene tier? Igjen har myndighetene jødisk blod på hendene. Forlegenheten blir for stor.

 

https://www.city-journal.org/html/silence-paris-15116.html