Nytt

Stillbilde: Carabinieri / ANSA / Il Sole 24 Ore / YouTube.

Det halvmilitære italienske politiet Carabinieri og påtalemyndigheten i Torino har innledet straffeforfølgelse mot åtte personer fra Pakistan, India og Bangladesh som er siktet for å ha smuglet landsmenn av seg til Italia og videre til andre europeiske land, også i Nord-Europa.

En kjent advokat fra Torino er også siktet for medvirkning i den samme saken, går det frem av en ANSA-melding som er offentliggjort i La Repubblica.

Det var i april i fjor at politiet kom på sporet av smuglernettverket, da en mann fra Bangladesh fortalte at søsteren hans var blitt mishandlet av mannen sin fordi hun hadde nektet å forfalske en vigselsattest og andre dokumenter for å få to mindreårige til Italia under dekke av å være barna deres.

Onsdag morgen gikk mer enn 60 tjenestepersoner fra Carabineri til aksjon for å iverksette frihetsbegrensende tiltak som meldeplikt, husarrest og reiseforbud overfor de siktede i saken.

Blant dem som er gjenstand for disse tiltakene, er også advokat Luca Schera fra Torino, som mot betaling hjalp til i arbeidet med å skaffe oppholdstillatelser.

Etterforskningen har påvist eksistensen av falske folkeregisterdokumenter og invitasjoner som ble benyttet til å organisere utlendingenes innreise ved hjelp av falsk familiegjenforening. Den siktede advokaten hadde ifølge etterforskerne en viktig rolle

Organisasjonen sørget også for overnatting på flere steder i Nord-Italia, samt transport videre til Frankrike og andre europeiske land, også i Nord-Europa.

«Det dreier seg om flere titalls reiser i måneden, til priser mellom 400 og 8000 euro, sier operativ leder Giuliano Gerbo.

En potensielt nokså pikant detalj gjengitt av Il Giornale er at Schera har vært forsvareren til Bouriqi Bouchta, en imam som holdt til i Torino, men siden ble utvist fra Italia på grunn av mistanker om terrorforbindelser.

 

Støtt Document – ingen andre gir deg denne informasjonen

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Forhåndsbestill Halvor Foslis nye bok til spesialpris her!