Foto: Italiensk politi.

Italiensk politi har arrestert åtte pakistanere som er siktet for å ha smuglet migranter fra Pakistan, India og Bangladesh fra Italia til Frankrike.

I løpet av ett år har organisasjonen besørget tusen ulovlige grensepasseringer, normalt ved hjelp av varebiler, og tjent mer enn en million euro, skriver La Repubblica.

De anholdte pakistanerne har operert fra forskjellige baser, og arrestasjonene fant sted i Torino, Alessandria, Bergamo, Treviso og Trento.

I Bergamo er det blitt oppdaget et «safe house» hvor det befant seg 20 pakistanere som var klare til å reise til Nord-Europa. Og i Via Carmagnola 20 i Torino ventet 14 andre på å dra.

Organisasjonen hadde etablert seg i Piemonte og Lombardia, med forgreninger til Frankrike og Spania. Den var et referansepunkt for pakistanere både i og utenfor Italia, og mottok forespørsler direkte fra hjemlandene til folk som ville dra sin vei.

De ulovlige innvandrerne ankom Italia med presise ordrer: De hadde telefonumre de kunne kontakte, men kun via WhatsApp eller Imo med sikte på å unngå avlytting.

Gruppen var svært fryktet av landsmenn, som ble tvunget til ikke å gi opplysninger videre og sågar til å fjerne alle spor fra telefonene sine som kunne knyttes til gruppen, som brukte vold og trusler, også mot familiene i hjemlandet.

En rapport unntatt offentlighet som regjeringens analysegruppe på migrasjonsfeltet utarbeidet i 2016, viser at utlendinger som er bosatt i Norge, smugler folk med samme bakgrunn til vårt land, men at politiet i liten grad er i stand til å bekjempe fenomenet.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!