Nytt

Et uvanlig stygt eksempel på såkalt æresvold ryster den lille byen Ubertide i Perugia-provinsen, et par hundre kilometer nord for Roma.

Mustafà Hajjaji, en 44 år gammel marokkansk mann, hadde sett seg lei på sin ti år yngre kones livsstil, i særdeleshet at hun ikke gikk kledd i slør slik mannen mente det sømmet seg for henne. Konflikten mellom de to var til de grader utartet at kona ikke bare var flyttet ut med barna, men for knapt en måned siden også hadde anmeldt Hajjaji for trusler, mishandling og legemsbeskadigelse.

I går kveld ringte Hajjaji til kona, som arbeider i en restaurant, og truet med å ta livet av seg. Kona slo umiddelbart alarm, men da politiet tok seg inn i huset hennes etter først å ha funnet mannens bolig tom, gjorde de en enda grusommere oppdagelse enn ventet. På badet ble parets to barn, den tolv år gamle datteren Jiahane og den åtte år gamle sønnen Ahmed, funnet døde med halsen skåret over.

Hajjaji selv hadde etter ugjerningen forsøkt å kutte over sine egne pulsårer ved håndleddet, og hadde ellers stukket seg i bryst og mage, men overlevde selvmordsforsøket.

 

Marocchino uccide i figli per punire la moglie — Litigavano perché lei non voleva portare il velo