Foto: Lise Åserud / NTB.

En 43 år gammel mann bosatt i Drammen er dømt til åtte års fengsel for gjentatte voldtekter og langvarig mishandling av ekskona samt vold mot politiet.

I dommen fra Buskerud tingrett heter det at retten har funnet det bevist at tiltalte har begått rundt ti voldtekter mot kona mellom 2012 og 2020.

Saken begynte å rulle etter at mannen i slutten av november i fjor banket kona på en buss i Drammen med parets to mindreårige barn og rystede passasjerer som tilskuere, skriver Drammens Tidende.

Film fra bussens overvåkingskamera viser at han dunker konas hode i vindusruten, dytter henne ned på gulvet og sparker henne mens hun ligger nede. Politiet mener han også skal ha slått den ti år gamle datteren.

Mannen forklarte i retten at dette var første gang han slo kona, men retten trodde ikke på ham.

– Retten vurderer at en så massiv voldsutøvelse neppe ville vært utøvd, om ikke tiltalte var vant med å utøve vold mot fornærmede, skriver sorenskriver Kristin Kjelland-Mørdre i dommen.

I tillegg til fengselsstraffen er mannen dømt til å betale oppreisning til ekskona på 275.000 kroner og 50.000 kroner til hvert av barna. Han er også idømt kontaktforbud mot ekskona i fem år, og han må gå med omvendt voldsalarm i to år.

Ifølge mannens forsvarer Andrea Salomonsen er mannen uenig i dommen, og har bestemt seg for å anke.

 

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.