En mann i starten av 40-årene bosatt i Larvik er dømt til fengsel i ni og et halvt år blant annet for voldtekt og vold mot sin kone gjennom rundt ti år.

Mannen er også dømt for mishandling av sine barn og stebarn. Dommen falt i Vestfold tingrett mandag.

Når det gjelder mishandlingen som mannen var tiltalt for, konkluderer retten med det var den psykiske volden som var verst.

– Denne har både vært skremmende og dypt krenkende. Mishandlingen skjedde jevnlig, det vil si ved ukentlige krenkelser, og ble utført av hennes ektefelle som hun innledningsvis var glad i, men som hun etter hvert fryktet, heter det i dommen.

I den samme saken er mannens nåværende samboer dømt til fengsel i ti måneder for mishandling av barn, men retten konkluderer med at hun var mindre aktiv i dette enn samboeren. Den tiltalte mannen er også dømt for å ha fremmet samboerens prostitusjon.

I retten ba de to tiltaltes forsvarere om at klientene skulle frifinnes, eventuelt anses på mildeste måte.

Tingrettsdommeren i saken mente at mannen ikke kunne dømmes for voldtekt av sin daværende kone. Dommeren er enig med de to meddommerne i at kvinnens forklaring er troverdig at og vitneforklaringene fra de øvrige kvinnene med styrke taler for at han har gjort det han er tiltalt for.

Samtidig mener dommeren at det er forhold i bevisbildet som gjør at retten ikke med den sikkerheten som kreves, kan konkludere med at kvinnen er blitt voldtatt ved en eller flere anledninger. Dommeren var imidlertid i mindretall, og retten dømte mannen også for voldtekt.

 

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.