Nytt

Illustrasjonsfoto: Karl-Josef Hildenbrand / DPA / Scanpix.

En 37 år gammel tyrkisk statsborger ble søndag kveld skutt og drept av tysk politi idet han bevæpnet med en kniv gikk til angrep på politifolk ved politistasjonen i Gelsenkirchen, Nordrhein-Westfalen.

Bild har fått opplyst at mannen, som flere ganger var blitt straffedømt for voldsforbrytelser, ropte «Allahu akbar!» da han gikk til angrep.

Den tyske avisen antyder at det kan ha dreid seg om et forsøk på terrorangrep mot politiet. 37-åringen, som hadde slått i en politibil med en gjenstand før angrepet, ignorerte flere advarsler fra politiet, innen en 23 år gammel politiaspirant skjøt den antatte islamisten idet han angrep.

Islamistledere har lenge oppfordret til vold mot blant annet politi og militære i Vesten, og angrep som dette har en tid hørt til hverdagens orden i Frankrike.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!