En 41 år gammel irakisk islamist og kjenning av politiet identifisert som Rafik Y. ble i dag skutt og drept av tysk politi idet han gikk til angrep på en politikvinne med kniv i Berlin.

rafik-y

En mann truer forbipasserende med kniv. Det var meldingen som torsdag morgen nådde politiet i Heerstraße i Berlin-bydelen Spandau. Ikke før var tjenestepersonene på stedet, før mannen angrep en 44 år gammel politikvinne med kniv og skadet henne alvorlig. Den 30 år gamle kollegaen til politikvinnen skjøt flere ganger mot overfallsmannen, som senere døde av skadene.

Politikvinnen ligger på intensivavdeling. Tilstanden hennes er ifølge politet stabil.

Irakeren, som har bodd i Tyskland siden 1996, var ifølge Die Welts kilder medlem av en terrorcelle knyttet til Ansar al-Islam da han i 2004 ble arrestert og senere dømt til fengselsstraff for å ha planlagt å drepe den irakiske statsministeren Ayad Allawi under et besøk i Berlin. Etter løslatelsen fikk han en elektronisk fotlenke, som var blitt fjernet før overfallet på politikvinnen.

Politiet vil foreløpig ikke si noenting om noe eventuelt terrormotiv for knivangrepet.

 

Die Welt

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.