Folk lytter til taler under en demonstrasjon mot anti­semittisme i Berlin den 22. oktober 2023. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB.

Spesialstyrker fra tysk politi har tirsdag arrestert en mann i Duisburg som skal ha planlagt å angripe en pro-israelsk demonstrasjon. Ifølge Die Welts opplysninger er mannen en straffedømt islamist, av den tyske avisen identifisert som Tarik S.

Vedkommende ble i 2017 dømt til fem års fengsel av en domstol i Düsseldorf for medlemskap i terror­organisasjonen den islamske staten (IS). Ifølge Rheinische Post dro han i 2013 til Syria for å slutte seg til IS, skriver Expressen.

Politiet gikk ikke ut med arrestasjonen, som Bild, Der Spiegel og Die Welt likevel har skaffet seg informasjon om. På forespørsel vil politiet heller ikke bekrefte de tyske medienes opplysninger.

Tipset om det planlagte angrepet, som så langt ikke har hatt noe kjent mål men mistenkes å ha vært påtenkt som lastebil­terror, sies å ha kommet fra en utenlandsk etterretnings­tjeneste, skriver Die Welt.

Islamistiske terrorangrep med lastebiler i Europa har tidligere forekommet i Nice i 2016 (86 drepte), i Berlin i 2016 (12 drepte) og i Stockholm i 2017 (4 drepte).

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.