En kriminaltekniker arbeider på toget mellom Hamburg og Kiel der to unge mennesker ble knivdrept den 25. januar 2023. Foto: Jonas Walzberg / DPA via AP / NTB.

Palestineren som den 25. januar knivdrepte en jente (17) og en gutt (19) og skadet fem andre på et tog mellom Hamburg og Kiel, hadde sluppet ut av fengsel en uke før ugjerningene.

Under oppholdet i fengslet hadde mannen identifisert som Ibrahim A. (33) sammenlignet seg selv med Berlin-terroristen Anis Amri, skriver Die Welt.

«Det er ikke bare én Anis Amri, det er mange, og jeg er en av dem», hadde Ibrahim A. i august 2022 sagt i påhør av fengselspersonale i Hamburg.

I luftegården noen dager i forveien hadde han mumlet ord som «stor bil», «Berlin» og «sannhet», og i den forbindelse hadde han to ganger spurt en fengselsbetjent om også han ønsket å havne «under hjulene», opplyser den tyske avisen.

Anis Amri var den tunisiske terroristen og avviste asylsøkeren som den 19. desember 2016 drepte 12 mennesker og skadet 56 i Berlin, da han med en lastebil pløyde seg gjennom folkemengden under et julemarked ved Breitscheidplatz i den tyske hovedstaden. Noen dager senere ble Amri drept i skuddveksling med italiensk politi i nærheten av Milano.

Det er uklart hvorfor Ibrahim A., som også hadde en lang kriminell forhistorie, ble funnet egnet til å bevege seg fritt i offentligheten, skriver Die Welt.

33-åringens dødsofre var 17 år gamle Ann-Marie og 19 år gamle Danny, som hadde vært kjærester i en ukes tid, skriver Bild.

 

Multikriminell palestiner med lovlig opphold i Tyskland knivdrepte to tenåringer på toget

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.