Kriminalteknikere arbeider på et tog ved Brokstedt stasjon mellom Kiel og Hamburg den 25. januar 2023. To unge mennesker ble knivdrept om bord på toget. Foto: Jonas Walzberg / DPA via AP / NTB.

En 33 år gammel palestiner identifisert som Ibrahim A. knivdrepte i 15-tiden onsdag en 17 år gammel jente og en 19 år gammel gutt på et tog mellom Kiel og Hamburg. Fem andre ble også skadet i angrepet, to av dem kritisk og tre alvorlig.

Palestineren, som etter hvert ble overmannet av medpassasjerer på toget, hadde historikk for volds- og seksualkriminalitet, men hadde ikke desto mindre lovlig opphold i Tyskland, skriver Die Welt.

Ibrahim A. skal ha kommet til Tyskland i 2014, der han fikk såkalt subsidiær beskyttelse i 2016. 33-åringen har en rekke ganger vært pågrepet for seksualforbrytelser, og ble løslatt fra politi-varektekt en uke før dobbeltdrapet på toget.

I 2021 truet han andre beboere ved et kommunalt hjem for statsløse flyktninger i Kiel, som siden utviste ham derfra. Han skal videre ha knivstukket en annen person og skadet ham livstruende ved et senter som deler ut mat til hjemløse. Andre episoder med vold, trusler og skadeverk er også blitt registrert hos politiet. Palestineren har dessuten vært anmeldt for tyveri.

I november 2021 igangsatte tyske myndigheter en prosess for tilbaketrekking av den subsidiære beskyttelsen, men uten at den endte med utvisningsvedtak. Ibrahim A. var i henhold til saksbehandlingen ingen «intensivforbryter» (Intensivtäter) fordi han kun var blitt domfelt tre ganger.

De to tenåringene som ble drept på toget onsdag, gikk på samme skole i Neumünster, der venner og elever får spesiell oppfølging.

24 vitner er hittil blitt avhørt, men tysk politi har ennå ingen formening om motivasjonen for ugjerningen, skriver Die Welt.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.