Tysklands statsminister Olaf Scholz deltok søndag i begravelsen til de to tenåringene som ble knivdrept på et tog i januar. Det er oppsiktsvekkende at Scholz var til stede for å minnes to unge terrorofre. Selv om mediene forsøker å snakke terroren bort, lar ikke sannheten seg skjule.

For hvert terrorangrep blir det stadig litt tyngre å skjule sannheten.

Seremonien foregikk i Vicelin-kirken i Neumünster, helt nord i Tyskland, hjembyen til den 17 år gamle jenta og den 19 år gamle mannen. Begge var elever ved en lokal fagskole.

En 33-årig palestiner ved navn Ibrahim A.  er siktet for å ha gått til angrep på togpassasjerer med kniv, et tilsynelatende tilfeldig angrep i Brokstedt 25. januar. Fem mennesker ble såret i angrepet på toget mellom Kiel og Hamburg, tre av dem kritisk.

– Vi kan aldri akseptere at noe slikt skjer i landet vårt, sa Scholz før begravelsen.

En 33 år gammel statsløs palestiner som kom til landet i 2014 er siktet for drap og drapsforsøk.

NTB skriver at «han skal ikke ha noen forhistorie knyttet til ekstremisme». Men dét stemmer ikke. Die Welt kan fortelle at han identifiserte seg med terroristen på julemarkedet i Berlin, Anis Amri.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.