Tysk politi gjennomfører en razzia mot klankriminelle i Berlin den 18. februar 2021. Foto: Christophe Gateau / DPA via AP / NTB.

Pengestøtte fra den tyske staten som er ment til å avhjelpe koronakrisen i landet, er også havnet i hendene på islamske ekstremister, opplyser anonyme kilder i rettsapparatet til Die Welt.

I minst tre tilfeller er det mistanke om at koronamidler har finansiert terror i krigssoner i Midtøsten, skriver den tyske avisen.

I Berlin etterforsker sikkerhets- og påtalemyndigheter mer enn hundre saker som involverer rundt 60 personer, moskeer og organisasjoner som regnes for å tilhøre det islamistiske miljøet. Myndighetene undersøker hvorvidt og i hvilken utstrekning koronahjelp er blitt innkassert uten rettmessig krav på den.

Etterforskerne snakker om en «bandemessig fremgangsmåte».

Blant organisasjonene som er i kikkerten, er den antisemittiske salafistbevegelsen Jama’atu, som nylig ble forbudt i Berlin og i sin tid ble frekventert av Berlin-terroristen Anis Amri.

Hatpredikanten Ahmad Armih skal også ha mottatt koronastøtte.

Både moskeer, foreningslokaler og private boliger er blitt ransaket i forbindelse med etterforskningen, og svindelen med statsstøtten skal i alt beløpe seg til rundt en million euro, skriver Die Welt.

 

Kjøp «Islamismen i Sverige» her!

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.