Internt fordrevne afghanske kvinner mottar hjelp fra Islamic Relief i Kabul den 25. august 2010. Foto Omar Sobhani / Reuters / NTB.

Styret for sammenslutningen av tyske bistandsorganisasjoner, Aktion Deutschland Hilft, har i et ekstraordinært møte besluttet å utestenge Islamic Relief. Bakgrunnen er anklager om kontakter med Det muslimske brorskapet, skriver Die Welt.

Utestengelsen vil få økonomiske konsekvenser for organisasjonen:

I 2019 samlet Aktion Deutschland Hilft inn 36 millioner euro. Ifølge opplysninger i årsrapporten gikk rundt 2,5 millioner euro til Islamic Relief.

Også det tyske utenriksdepartementet har tidligere sponset Islamic Relief direkte med millioner av euro gjennom flere år.


Organisasjonen har lenge blitt beskyldt for å stå i ledtog med ekstreme islamister, og Israel regner det internasjonale kontoret Islamic Relief Wordlwide for å være en del av apparatet til finansiering av Hamas.

The Times avslørte i juli at ledende skikkelser i Islamic Relief Worldwide hadde hyllet terror mot Israel og omtalt landet som «sionistfienden».

En ung konvertitt til islam i Norge som dro til Syria som fremmedkriger i 2015, hadde tidligere ifølge VG samlet inn penger til Islamic Relief.

– I slutten av 2013 eller begynnelsen av 2014 så begynte jeg å samle inn penger sammen med en kamerat som hadde mye kontakt med Rabita-moskeen. Vi samlet inn penger sammen til Syria for en organisasjon som het Islamic Relief, forklarer han.

Ifølge Utrop samarbeider Rabita-moskeen med Islamic Relief Norge.

I henhold til Brønnøysund-registeret finnes også en organisasjon kalt Al-Hidaya Islamic Relief and Dawah, som oppgis å drive med ungdomsaktiviteter som leksehjelp. Dawah er et arabisk ord som betyr misjonering.

I Sverige er den offentlige finansieringen av Islamic Relief blitt tredoblet, skriver Johan Westerholm på ledarsidorna.se.

 

Kjøp «Islamismen i Sverige» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.