Videopresentasjon av vinnere av Martin Luther King Award 2021. Foto: Stillbilde fra YouTube 

Den verdensomspennende organisasjonen Islamic Relief er under etterforskning for tilknytning til Muslimsk brorskap. Nå tildeles organisasjonen Martin Luther King Award 2021. Det får svenske politikere og akademikere til å sperre opp øynene.

Denne uken ble Islamic Relief tildelt Martin Luther King Award 2021 av det svenske kristne rådet for sitt arbeid med å drive et herberge i Stockholm for 4000 asylsøkere.

– Vår önskan är att samarbetet som Goda Grannar visar på ska få vara en inspiration för andra som vill jobba för att bygga broar istället för murar mellan varandra och över kultur- och religionsgränser, sier Karin Wiborn, generalsekretær for Sveriges kristna råd og leder av priskomiteen, i en videopresentasjon.

I motsetning til Tyskland, som har fryst støtten til Islamic Relief etter anklager om tilknytning til terror, øker Sveriges nasjonale bistandsbyrå Sida finansieringen til organisasjonen. Sverige er et av Islamic Reliefs største giverland og har økt sitt bidrag fra 49 millioner SEK i 2013 til 159 millioner SEK i 2019, ifølge Samnytt.

Tiltakene har høstet massiv kritikk fra akademikere og politikere som engasjerer seg i debatten på sosiale medier.

Politiker Malin Pekgul ber Sida stoppe finansieringen av Islamic Relief:

Pekgul tilhører Sveriges socialdemokratiska arbetareparti og har tidligere kritisert Moderaterna for å ha åpnet muslimske privatskoler. I 2011 forlot Pekgul politikken fordi hun mente at sosialdemokratene ikke våget å håndtere spørsmål om religiøs ekstremisme og æresundertrykkelse.

SD-politiker Kent Ekeroth har merket seg utmerkelsen organisasjonen har fått og påpeker at Islamic Relief er knyttet mot antisemittisme.

Det er ikke bare politikere som har kastet seg i debatten.

Idehistoriker, forfatter  og universitetslektor Johan Sundeen går ut mot Sveriges kristne råd og mener at de utviser dårlig dømmekraft.

Sundeen har de seneste dagene twitret aktivt om den Svenske kyrkan og Sveriges kristne råds koblinger til det han omtaler som proislamistiske Islamic Relief.

Sida har på sin side sagt at de skal se på beskyldningene mot organisasjonen når de gjennomgår kontraktene med Islamic Relief Worldwide.

Islamic Relief utestengt fra tysk bistandssamarbeid

Document avslører: Styret i Islamic Relief Norge i oppløsning etter støtte til terror og drap

Kjøp Asle Tojes bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.