Berlin-Neuköllns ordfører Martin Hikel. Stillbilde: Die Welt.

En 15 år gammel skoleelev i Berlin gikk mandag til angrep på en lærer som hadde gitt en 14 år gammel klasse­kamerat tilsnakk for å ha svøpt seg i et palestinsk flagg og tullet et palestina­skjerf rundt hodet i klassen.

Det var ved en skole i Sonnenallee i bydelen Neukölln i den tyske hovedstaden at den 61 år gamle læreren gav 14-åringen beskjed om ikke å gå med politiske symboler i klassen, melder Die Welt.

15-åringen grep da inn, stilte seg foran lærere og slo ham i hodet, skriver den tyske avisen. Læreren kjempet imidlertid mot og fikk inn et slag mot tenåringen, og som deretter sparket 62-åringen.

Politiet ble tilkalt og har opprettet sak om legems­beskadigelse. Tildragelsen ble filmet, og opptaket sirkulerer på internett.

Neuköllns ordfører Martin Hikel (SPD) sier til rbb, en radiokanal for Berlin og Brandenburg, at Midtøsten-konflikten tar stadig mer plass i skolen fordi mange av elevene bruker mye tid på å følge med i arabiske medier i familien.

Hikel forteller at han kontaktet delstats­regjeringen i Berlin og opplyst om problemet, som etter hans oppfatning ikke burde eksistere:

«Det kan naturligvis ikke være sånn at en konflikt som finner sted tusenvis av kilometer fra Berlin, også sørger for at lærerne i skolen ikke får til noen fornuftig undervisning.»

Ordføreren peker på det palestinske nettverket Samidoun, som er aktive i Neukölln med å oppildne til hat mot Israel og jøder, og er under oppsikt av den tyske innen­landske sikkerhets­tjenesten Verfassungs­schutz.

Lærere har lenge rapportert at Midtøsten-konflikten behandles med ekstrem forsiktighet ved mange skoler fordi en stor andel av de muslimske elevene er svært Israel-fiendtlige, skriver Die Welt.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.