Nytt

Foto: Google Maps

 

At et land som i årtier har importert millioner av mennesker fra antisemittiske kulturer, opplever økt antisemittisme, er ikke egnet til å overraske noen med omløp i hodet. Men en nylig hendelse ved en skole i Berlin gir likevel en bemerkelsesverdig illustrasjon av hvor fucked Tyskland er.

Die Welt skriver om en episode som fant sted ved den videregående skolen «Ernst Reuter» i Berlin-bydelen Gesundbrunnen den 13. desember. Elever i skolekantinen hadde diskutert Midtøsten-politikk, og under diskusjonens gang hadde en 18 år gammel jødisk elev tatt stilling mot opprettelsen av en palestinsk stat.

Dét ble ikke tatt nådig opp av noen medelever av arabisk herkomst, som ifølge øyenvitner omringet attenåringen og lot det hagle ukvemsord over ham. En jente ropte: «Hitler var bra, for han drepte jødene!» Andre la til at «Dere er barnemordere!» og «Dere burde man ha kuttet hodet av!».

Den utskjelte eleven er ifølge den tyske avisen vant til personangrep, men ikke slike voldsomme utbrudd av antisemittisme. Skolens rektor Andreas Huth fordømmer det inntrufne i en offentlig meddelelse på skolens websider, men er tilsynelatende maktesløs: 18-åringen kan ikke gå ut i skolegården i frikvarterene på grunn av risikoen for å bli angrepet. Rektorens tiltakspakke består i dialog, påminnelser om skolereglementet og kurs for lærerne.

Men er det ikke egentlig en politioppgave når en rektor ikke kan garantere den fysiske sikkerheten til en elev? Hvorfor ikke stenge skolen, kalle inn politi og barnevern, og vente til disse har ryddet opp, innen man lar de siviliserte elevene få gjenoppta en normal skolehverdag uten de voldelige elementenes nærvær? Ville dét kanskje ta seg dårlig ut på skoleledelsens evalueringsskjema?

Tildragelsen føyer seg inn i rekken av antisemittiske hendelser i den tyske hovedstaden i den senere tiden, skriver Die Welt. Det tolerante multikulturelle paradiset er tilsynelatende ikke så veldig paradisisk for jøder.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad her.