Fra en protest mot Israels krigføring i Gaza i Frankfurt den 27. oktober 2023. Foto: Andreas Arnold / DPA via AP / NTB.

En videregående skole i Berlin-bydelen Tiergarten har avlyst årets avslutnings­seremoni med høytidelig utdeling av vitnemål til elevene, fordi mange av dem hadde planlagt massive og konfronterende «pro-palestinske» protester, der de også hadde til hensikt å stille opp med palestina­skjerf.

Skole­ledelsen fryktet at protestene kunne utløse opptøyer og avlyste seremonien i samråd med politiet, avslørte Berlin-avisen Tages­spiegel i uken som gikk.

Die Welt skriver:

Skoleledelsen og skolens sosial­lærer begrunnet avlysningen i et brev som avisen siterer, med at «en stor del av årets avgangs­klasse planla massive konfrontasjons­politiske demonstrasjoner». Skole­ledelsen hadde denne informasjonen fra en «pålitelig kilde». Opptøyer kunne ikke utelukkes, og sikker­heten rundt arrangementet kunne ikke garanteres, heter det videre.

Ifølge B.Z. og Bild hadde 50 av de 120 avgangs­elevene meddelt sine hensikter i en WhatsApp-gruppe, og planene hadde nådd en influenser på nettet.

Serhat Sisik, en pro-palestinsk influenser i Berlin som har mer enn 170.000 følgere på Instagram-kontoen sin under navnet Aggressions­probleme1, forklarte i et innlegg: «Noen gutter jeg kjenner tar for tiden avgangs­eksamen, og de ønsket å ha på seg palestina­skjerfene sine på avslutnings­seremonien.»

En rapport fra skoleledelsen viser at problemen har vært store ved skolen siden 7. oktober:

Blant annet hadde muslimske elever ønsket å be i friminuttene, selv om dette ikke er tillatt. I et brev bad rektoren foreldrene om å forklare situasjonen for barna sine. Forsøk på å megle med de berørte elevene var «til dels så respektløse» at «vi har avstått fra videre diskusjoner».

En foreldretalsmann har foreslått at seremonien kunne ha funnet sted under politibeskyttelse, skriver Die Welt.

 

Koranen står over lovene, mener to tredje­deler av unge muslimer i tysk delstat

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.