St. Marien Gymnasium & Realschule i Regensburg. Foto: Google Maps.

To jenteskoler i Regensburg i Tyskland, en realskole og et gymnas som begge drives av stiftelsen St. Marien Schulen, formaner foreldrene til å påse at døtrene deres ikke går alene til skolen, men sørger for at de går i grupper – uansett til hvilken tid på døgnet.

I et brev fra stiftelsen anbefales jentene å velge godt belyste gater på vei til skolen, og «under enhver omstendighet» unngå en park i nærheten på veien, skriver Die Welt. Bakgrunnen er medieoppslag om at to voldtekter har skjedd rett i nærheten, opplyser den tyske avisen.

Saken ble offentlig kjent fordi brevet har spredt seg på nettet.

Hans Lindner, som i 17 år har vært rektor for skolene som til sammen har 1200 elever, ønsker ikke å kommentere saken. Selv har han mottatt en rekke henvendelser fra pressen, men også e-poster med trusler.

Regensburg er en historisk by med røtter tilbake til antikken, og regnes med sine 160.000 innbyggere og UNESCO-beskyttede gamleby gjerne som en idyll.

Men parken som ligger mellom skolen og jernbanestasjonen, frekventeres av hjemløse og regnes av lokalkjente ikke lenger som et trygt sted i byen, selv om ingen av de rapporterte sakene har endt med en voldtektsdom. Men ran og voldskriminaliteten florerer, opplyser politiet.

Parken er også oppholdssted for unge mannlige asylsøkere, de fleste av dem fra arabiske land, skriver Die Welt.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.