Nytt

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / Scanpix.

 

Tyske medier opplyser at det ifølge politi­kilder skal ha blitt oppdaget ikke mindre enn to forskjellige tilståelses­brev etter bombene mot spiller­bussen til fotball­klubben Borussia Dortmund. Minst ett er åpenbart falskt.

Die Welt skriver at det ene brevet begynner med frasen «I den allbarmhjertige Allahs navn». Deretter anklages Tyskland for å være en kors­farer­nasjon som den islamske staten (IS) har i siktet. Det vises også til angrepet mot jule­markedet i Berlin i desember.

Politiets etterforskere skal imidlertid stille seg sterkt tvilende til om brevet er ekte, de mistenker at det er plantet som et villedende spor.

Politiet undersøker også et annet tilståelses­skrift, på internett, som kan komme fra det anti­fascistiske miljøet. Her sies det at bussen ble angrepet som symbol på fotball­klubbens politikk. Borussia Dortmund gjør angivelig ikke nok for å motarbeide rasister, nazister og høyre­populister – formodentlig blant tilhenger­skarene.

Politiet har tillyst en presse­konferanse om saken klokken 14.

 

Die WeltFrankfurter Allgemeine