En russer med tysk statsborgerskap som håpet å tjene 30 millioner kroner på et fall i klubbens aksjekurs er arrestert over bombeangrepet mot fotballaget Borussia Dortmunds buss.

Sergei W ble arrestert fredag morgen på vei til jobb. Han hadde tenkt til å bli rik ved å gamble på at aksjekursen til fotballaget ville falle hvis en av spillerne ble skadd eller drept.

Experts believe his position on 15,000 shares could have netted in excess of £3.3 million.

Sergei W vekket mistanke ved måten han hadde oppført seg på. Han hadde bedt om et rom med utsikt mot veien hvor han hadde full oversikt over bussen og hvor politiet mente han kunne utløse bomber ved hjelp av en fjernkontroll.

Den tyske avisen Bild skriver at den mistenkte hadde kjøpt 15 000 opsjoner på aksjer på nettet mens han bodde på hotellet. Men ansatte ved Comdirect Bank meldte fra til politiet da de fikk mistanke om hvitvasking av penger.

Hans oppførsel på hotellet skilte seg også ut i forhold til de andre gjestene. Etter at bombene gikk av satte han seg rolig ned i restauranten og bestilte seg en biff mens de andre gjestene løp i panikk.

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂