Sergei_Kovalev.jpg

Vesten bør lytte til en mann som Sergej Kovaljov. Han har sett og opplevd det meste: var med å stifte den første menneskerettsorganisasjonen i Sovjet i 1969. Han ble arrestert i 1974, satt sju år i arbeidsleir i Perm og tilbrakte tre år i eksil i Kolyma. Var med å stifte Memorial, og satt i fremtrende stillinger i det nye Russland; som medlem av Dumaen, menneskerettsombud under Jeltsin, og skrev kapitlet om menneskrettigheter i grunnnloven. Kovaljov rapporterte direkte fra Groznyij på TV og fikk mange russerne til å vende seg mot krigen.

Da bombene sprang rundt om boligblogger i Moskva, Volgagrad og andre steder, og mistanken om at «organene» hadde en finger med i spillet, meldte seg, – fikk Kovaljov nedsatt en kommisjon. Det gikk ikke så bra med medlemmene:

Kovalev has been an outspoken critic of authoritarian tendencies in the administrations of Boris Yeltsin and Vladimir Putin. In 1996, he resigned as head of Yeltsin’s presidential human rights commission. In 2002, he organized a public commission to investigate the 1999 Moscow apartment bombings (the Kovalev Commission[2]), which was effectively paralyzed after one of its members, Sergei Yushenkov, was assassinated,[3][4] another member, Yuri Shchekochikhin, poisoned with thallium,[5][6] and its legal counsel and investigator, Mikhail Trepashkin, arrested.

Det er denne mannnen, med alle sine credentials, som sier at Russland under Putin er forvandlet til en bysantinsk stat, der de demokratiske spillereglene og mekanismene er ødelagt. Som nabo burde vi ta dette på den største alvor.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂

Sergei_Kovalev.jpg

Vesten bør lytte til en mann som Sergej Kovaljov. Han har sett og opplevd det meste: var med å stifte den første menneskerettsorganisasjonen i Sovjet i 1969. Han ble arrestert i 1974, satt sju år i arbeidsleir i Perm og tilbrakte tre år i eksil i Kolyma. Var med å stifte Memorial, og satt i fremtrende stillinger i det nye Russland; som medlem av Dumaen, menneskerettsombud under Jeltsin, og skrev kapitlet om menneskrettigheter i grunnnloven. Kovaljov rapporterte direkte fra Groznyij på TV og fikk mange russerne til å vende seg mot krigen.

Da bombene sprang rundt om boligblogger i Moskva, Volgagrad og andre steder, og mistanken om at «organene» hadde en finger med i spillet, meldte seg, – fikk Kovaljov nedsatt en kommisjon. Det gikk ikke så bra med medlemmene:

Kovalev has been an outspoken critic of authoritarian tendencies in the administrations of Boris Yeltsin and Vladimir Putin. In 1996, he resigned as head of Yeltsin’s presidential human rights commission. In 2002, he organized a public commission to investigate the 1999 Moscow apartment bombings (the Kovalev Commission[2]), which was effectively paralyzed after one of its members, Sergei Yushenkov, was assassinated,[3][4] another member, Yuri Shchekochikhin, poisoned with thallium,[5][6] and its legal counsel and investigator, Mikhail Trepashkin, arrested.

Det er denne mannnen, med alle sine credentials, som sier at Russland under Putin er forvandlet til en bysantinsk stat, der de demokratiske spillereglene og mekanismene er ødelagt. Som nabo burde vi ta dette på den største alvor.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂