Politi og kriminalteknikere jobber på en adresse i Holbæk lørdag den 6. februar 2021. Dansk og tysk politi forhindret ett eller flere terrorangrep. Ifølge tyske medier er tre syriske brødre de hovedmistenkte. Foto: presse-fotos.dk / Ritzau Scanpix / NTB

13 personer, hvorav 8 menn og 5 kvinner, er pågrepet og varetektsfengslet i Danmark i forbindelse med en terrorsak som ble gjort kjent torsdag. Også i byen Dessau i Tyskland er en mann på 36 år arrestert i forbindelse med saken. Ifølge tyske medier er det tre syriske brødre som er hovedmistenkte, skriver BT. To av brødrene skal ha blitt pågrepet i Danmark og den tredje i Tyskland. Dansk sikkerhetspoliti sier de har funnet både våpen og kjemiske ingredienser til å lage én eller flere bomber.

Det var et firma i Polen som meldte fra til politiet da de mottok en mistenkelig bestilling via nettet på kjemiske komponenter. En 33 år gammel syrer bosatt i Danmark bestilte fem kilo svovel og fem kilo aluminiumspulver til sin brors adresse i den tyske byen Dessau. Kjemikaliene ble imidlertid ikke funnet i Tyskland, men på en av brødrenes adresse i kommunen Holbæk på Sjælland.

Lene Sørensen fra Midt- og Vestsjællands Politi uttaler:

– Den store aktion var baseret på en mistanke om, at flere personer på Sjælland har planlagt et terrorangreb i Danmark eller i Tyskland.

– Der har været forskellige ransagninger i Holbæk, og det kan vi bekræfte. Der har også være andre steder på Sjælland, men det vil vi gerne holde for os selv lidt endnu.

Operativ sjef hos Politiets Efterretningstjeneste (PET), Flemming Dreyer, sier:

– Vi har funnet de ingredienser som skal til for å lage en bombe. Vi har også funnet våpen som pumpehagler og en jaktrifle med kikkertsikte. Det er funn som bekymrer oss.

Det ble også funnet en koran hvor avnitt om kampen mot de vantro var understreket.

In einem Koran waren Passagen unterstrichen, in denen es um den Kampf gegen »Ungläubige« geht.

BT.dk   Spiegel.de

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂