En 35 år gammel mann som kjøpte kjemikalier og hadde våpen liggende, er i Danmark funnet skyldig i terrorplaner. Kona og broren er frikjent for medvirkning.

Påtalemyndigheten mener mannen planla å produsere bomber som skulle brukes i et terrorangrep.

De mente også at broren og kona kjente til dette og dermed kunne dømmes for medvirkning. Det siste var ikke retten enig i, men de kom fram til at de likevel er skyldige i ulike former for terrorstøtte.

Saken begynte da et polsk kjemikaliefirma henvendte seg til tysk politi om noen mistenkelige kjøp. Etterforskningen pekte politiet i retning Danmark og endte med en rekke pågripelser der – og én i Tyskland – i februar i fjor.

Ransakinger i Danmark avdekket flere kilo kjemikalier, tre fungerende skytevåpen, ammunisjon og effekter som kunne knytes til ekstremistgruppen IS. I tillegg ble det funnet en rekke bilder og videoer.

Tretten personer ble fengslet i Danmark, mens den pågrepne i Tyskland ble løslatt. Flere av dem som var pågrepet i Danmark ble etter hvert løslatt, og saken konsentrerte seg om en familie i Holbæk. Det ble til slutt tatt ut tiltale mot de tre i Holbæk.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.