Bergen tingrett. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix

Tre personer som er siktet etter funn av 47 søppelsekker med antatt tyvegods fra butikker, blir ikke varetektsfengslet. To av dem har erkjent straffskyld.

Påtalemyndigheten ønsket å varetektsfengsle alle tre på grunn av gjentakelsesfare, men fikk ikke medhold i retten, skriver Bergens Tidende.

Tirsdag kveld ble en mann og en kvinne i 30-årene tatt for tyverier fra tre butikker på Sartor storsenter i Øygarden kommune. I forbindelse med pågripelsen ble to boliger i Bergen gjennomsøkt, og der ble det funnet 47 søppelsekker med det politiet mener er stjålne butikkvarer. Politiet mener de tre har stjålet fra minst ett kjøpesenter ved flere ulike anledninger, skriver Bergensavisen.

Duoen er tiltalt for grovt tyveri og har erkjent straffskyld. Mannen har ikke erkjent skyld «for funnet i sin helhet», opplyser hans forsvarer. De to er løslatt mot meldeplikt.

En mann i 40-årene er siktet for medvirkning til grovt tyveri, men retten mente det ikke er skjellig grunn til mistanke mot ham. Han bor sammen med den siktede kvinnen.

Les også: 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.