Collage: Islam, Apotekerhaven i Holbæk

Terrorsaken i Danmark med 14 involverte burde få varsellampene til å lyse. Av flere grunner. Det er snakk om begavede mennesker som kunne blitt hva de ville. Da en 23-årig syrisk kvinne gikk ut av gymnaset, spekulerte man på hva hun ville bli. Hun behersker tysk, arabisk, engelsk og dansk, og gikk for å være smart. Men så skjedde det noe. Nå er hun arrestert i en av Danmarks største terrorsaker.

Utad er flere av de impliserte velintegrerte, men det er snakk om tilpasningsdyktighet. Virkelig integrasjon betyr noe helt annet.

Vi mistenker at dette er et ømt punkt for politikerne. Det er lettere å snakke om integrasjonsproblemer. Da kan man fortsette å hive penger etter problemene.

Det virkelige problemet stikker dypere. Det handler om software, innmaten i hode og kropp. Det faktum som politikerne ikke vil se: Immigrantene ønsker ikke å bli danske, svenske eller norske. De vil føre krig mot oss.

Det er i sum hva terrorsaken handler om.

Fra tidligere terrorsaker er vi vant til at familie og venner bedyrer hvor snille gutter og jenter det var. De må ha kommet under dårlig påvirkning. Denne gang handler det om barn som har gått på dansk folkeskole og hatt alle muligheter.

Veninderne fra gymnasietiden er chokerede over, at den 23-årige med det rolige gemyt mistænkes for at være involveret i planer om et angreb med brug af både våben og bomber.

»Hun var ret dygtig, husker jeg. Hun talte flydende tysk som den eneste på holdet,« forklarer en tidligere gymnasiekammerat.

På gymnasiet gikk hun for å være klok og kunnskapsrik. Med tanke på hva hun nå er siktet for, er det underlig å lese om henne i skolens «blå bok».

Af hendes blå bog fremgår, at hun af klassekammeraterne fra gymnasieklassen vil blive husket som pigen, der altid var klar til at løse kriminalsager og for i øvrigt at være en fremragende tegner og ikke mindst kulturfortolker.

Sidstnævnte kom blandt andet til udtryk ved hendes særligt gode evne til at fortolke Yahya Hassans digte.

Yayha Hassan var en ung dansk-palestiner som gjorde brakdebut som poet med en diktsamling om sin bakgrunn. Han fikk problemer med stoff og kriminalitet og endte med å ta livet av seg.

– Ikke skyldig

14 mennesker er anholdt. Det er en ganske stor grupppe. Den spenner over Danmark, Tyskland og Sverige. Ingen av dem erkjenner seg skyldig.

Tre er syriske søsken som bor i København-forstaden Gentofte: To menn i tyveårene og en kvinne rundt 40.

»De er søde og dejlige mennesker. En rigtig rar familie. Det eneste, jeg ikke kan få til at hænge sammen, er, at de er flygtninge, men har så mange dyre biler, som de ofte udskifter,« siger en kvindelig nabo i den københavnske forstadskommune.

Slikt blir lagt merke til, men man bryr seg ikke. De er utlendinger. Oppfordringen om «hvis du ser noe, så si ifra» gjelder ikke flyktninger. Det kolliderer med hatlovgivning. Det vil ikke Erna forstå. Hatlovene gjør at folk ikke sier ifra.

Velintegrert

Arbeidsgiveren til den mellomste broren på 29 år var imponert over hvor fort han lærte seg dansk.

»Han var en rigtig rar (hyggelig) fyr. Og jeg var meget imponeret over, hvor hurtigt han var blevet god til dansk. Det kommer bag på mig, at han skulle være indblandet, for hvis det var Olsen Banden, ville han altså ikke tage rollen som Egon Olsen,« siger chefen.

Smarte mennesker.

Restauranten

Det var i leiligheten til søsteren at den sosiale virksomheten foregikk. Her var det et renn av mennesker, så naboene kalte stedet for «restauranten».

»Min mand og jeg kalder lejligheden for ‘restauranten’, fordi der altid kommer så mange mennesker om aftenen,« siger en af naboerne.

For to uker siden var det full sjokkinnsats med politi i terrormundur mot bopelen til de tre søsknene.

Et fjerde objekt var en gul murstensvilla i Holbæk, et stykke unna. Her bor en 33-årig iraker og hans 30 år gamle syriske kone.

I huset bor et ungt par, en mand på 33 år og en kvinde på 30 år, som ligeledes er anholdt og varetægtsfængslet i sagen.

Disse var av typen som holder seg for seg selv, men naboer forteller at de snakket perfekt dansk.

Da kvinnen kom til Danmark med sin mor, ville hun bli lege og  var «søt», sier omgivelsene.

Den 30-årige kvinde med irakiske rødder fik i 2011 dansk statsborgerskab.

I dag har hun et Islamisk Stat-flag på sin Facebook-profil.

Mental reise tilbake til røttene?

Hvordan ser den mentale reisen ut som gjør at en irakisk tenåring peiler seg inn fra Danmark til IS? Danske verdier har altså ingen tiltrekningskraft, kan vi fastslå. Tvert imot. Kvinnen slutter seg til en ideologi som ser Danmark som en fiende.

Det var på gymnasiet hun begynte å gå med hijab. Muslimer søker identitetsmarkører som definerer dem kontrært til det danske samfunnet. Og ingenting stopper dem.

Både den 23-årige gymnasiasten og den 30-årige kvinnen gjør samme reise; de radikaliseres i det åpne, liberale Danmark.

På overflaten er det ikke lett å bemerke noe hvis man ikke forstår hva IS-flagget betyr.

»Jeg har talt med begge to, og de taler fuldstændig dansk. Ja, helt perfekt dansk,« siger en pensioneret mand, der bor på villavejen i Holbæk, og tilføjer:

»De var søde og rare at tale med.«

Svovel og aluminiumspulver

33-åringen er del av en syrisk storfamilie spredt i Danmark og Tyskland. 33-åringen bestilte kjemikalier fra Polen.

Den 33-årige mandlige beboer fra det gule murstenshus er en del af en syrisk familie, som mistænkes at være central i sagen.

Seks medlemmer af familien er anholdt.

Ifølge den tyske avis Der Spiegel foretog den ene af brødrene, en 33-årig mand, en mistænkelig bestilling på fem kilo svovl og fem kilo aluminiumspulver hos en polsk forhandler.

Bestillingen skulle leveres hos hans bror i Tyskland. Der fant tysk politi en mengde fyrverkeri, lunter og et hjemmelaget IS-flagg.

Hos broren i Holbæk fant de ingredienser nok til en bombe, en pumpehagle og et jaktgevær med kikkertsikte.

Sverige

Den 30 år gamle kvinnen har en søster i Sverige. Hun er gift med en 45 år gammel mann. Paret ble pågrepet i Danmark. De har minst to barn sammen.

Kvinden har dansk statsborgerskab og er opvokset i den nordvestsjællandske by Tølløse, ligesom sin søster.

Hendes svenske mand med det arabiskklingende navn ankom til Sverige i 2004 og fik statsborgerskab i 2018.

Under ransaking av paretes bopel fant svensk politi det de kaller «en gjenstand», men de nekter å si hva det var. Den er overlevert dansk politi.

I parets leilighet i Malmö fant politiet en koran:

Sydsvenskan skriver, at Säpo fandt en koran, hvori der var overstreget passager om at hævne sig mod de vantro.

Dette kunne være en ganske banal historie hvis det ikke var for at medier og politikere tyve år etter 9/11 fremdeles nekter å se sannheten i hvitøyet.

Vestens kriger i Midtøsten har rent ut i sanden. Det endte i borgerkrig som i Libya, Syria og Jemen, eller militærstyre, som i Egypt. Men islamismen skjærer gjennom det bløte Vesten som en varm kniv i smør.

Islamistene har funnet gode vekstvilkår i land uten grenser og med en lovgivning som oppfordrer til «mangfold» og annerledes religiøsitet. Vestlige ledere trekker seg unna og vil ikke forholde seg til problemene. Tidligere statsråder i fleng går inn for å hente IS-kvinnene og deres barn «hjem». Hjem til Sverige, Danmark og Norge for at de kan gjøre disse landene mer islamvennlige. Islamvennlige betyr fiendtlige mot kristendommen og humanismen. Fiendtlige mot de vantro.

I al-Hol-leiren overtar IS mer og mer kontrollen. En klar parallell til hva som skjedde i det østlige Kongo etter folkemordet i Rwanda. Da hutu-militsen Interhamwe var beseiret, dro de med flykningstrømmen over grensen til Kongo. Der opprettet og betalte FN for leirene hvor Interhamwe styrte. FN og verdenssamfunnet lukket øynene. Nå skjer det samme i Syria med IS. Forskjellen fra 1990-tallet er at det bor millioner av muslimer i Vest-Europa. Faren burde derfor være åpenbar.

Men i en slik situasjon er det tidligere statsråder står i kø for å skrive under på opprop om å få hentet IS-kvinnene «hjem».

Det er et slags dødsønske i det.

 

 

 

 

 

Hun blev student for tre år siden – nu er hun fængslet i terrorsag

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂