Dansk politi og kriminalteknikere jobber på en adresse i Holbæk i forbindelse med terrorsaken der den 6. februar 2021. Foto: presse-fotos.dk / Ritzau Scanpix / NTB.

Blant de 14 personene som er siktet i terrorsaken i Holbæk i Danmark, tilhører åtte av dem en syrisk-irakisk storfamilie, der samtlige er siktet for terrorplanlegging, opplyser dansk TV 2.

Foreldrene til de tre siktede brødrene fra Syria er selv siktet i saken, det samme er en irakisk kvinne som har barn med den ene broren, samt hennes søster og dennes irakiske partner, som hun har barn med.

Det er ikke uvanlig at familiene vet at noen av dens medlemmer driver med terror, men det er høyst uvanlig at hele familier selv er involvert, sier tidligere operativ sjef for Politiets Efterretningstjeneste (PET), Frank Jensen.

Saken har forgreninger til Tyskland, der to av de tre syriske brødrene har adresse og den ene av dem ble arrestert.

Ifølge det tyske medie Der Spiegel har familien været i Tyskland og Danmark i omkring to årtier, og brødrene er i 30-40-års alderen. Faren har dansk statsborgerskab, viser oplysninger fra Retsinformation.

Gruppen på seks personer som er siktet i saken, uten at det er kjent for hva, omfatter også tre syriske søsken, to brødre og en søster.

Ifølge TV 2s oplysninger kom de til Danmark som flygtninge og fik ophold i midten af 2010’erne.

De har været en del af et integrationsforløb og har gået på sprogskole, og den ene af brødrene har været i praktik i en dansk virksomhed i 2016.

Dansk politi og påtalemyndighet er svært sparsommelige med opplysninger i terrorsaken. Det er imidlertid kjent at det er gjort beslag av både bombeingredienser, IS-flagg og en koran der oppfordringer til å bekjempe vantro er understreket.

 

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.