Tysk politi har oppklart den stygge drapssaken og tatt ut tiltale mot to brødre. Illustrasjonsfoto: Reuters/Fabian Bimmer

To brødre som har kommet til Tyskland fra Afghanistan, er tiltalt for et grufullt æresdrap. De skal ha myrdet og partert sin egen søster, og gravd henne ned.

NTB-DPA melder om saken, og forteller at tysk politi har etterforsket saken siden den 34 år gamle tobarnsmoren ble drept i Berlin i sommer. Kvinnen ble partert og fraktet i en koffert til Bayern, der hun så ble gravd ned.

Overvåkingsbilder viste at brødrene hennes, da 22 og 25 år gamle, dro med seg en stor koffert gjennom folkemengden på togstasjonen Berlin-Südkreuz. Denne kofferten skal da ifølge tiltalen ha inneholdt det parterte liket av deres egen søster.

De to har sittet fengslet siden 4. august.

Det hele handler om æresdrap, slik det praktiseres i enkelte islamske kulturer, blant annet i Afghanistan. Ifølge påtalemakten er motivet for drapet at kvinnen hadde brutt med de strenge reglene familien praktiserte for kvinner.

Familien kom til Tyskland fra Afghanistan for flere år siden. Kvinnen hadde skilt seg fra sin ektemann, og hun etterlater seg barn på 9 og 13 år.

Det skal ifølge politiet særlig ha vært én av brødrene som la press på henne og forsøkte å kontrollere livet hennes i Berlin, der de alle bodde. Det hele endte så, ifølge tiltalen, med at de tok livet av henne, i det de fleste vil oppfatte som en usedvanlig grotesk sak.

Document omtalte saken da den først ble kjent i mediene i august i år:

Æresdrap rystar Berlin

 

em>Støtt oss, gi bort et abonnement:

Bestill høstens suksessbok:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.