Lytt til saken her:

Et pakistansk par som var anklaget for æresdrap på datteren sin etter at hun nektet å gifte seg med en fetter i hjemlandet, ble i går dømt til livsvarig fengsel i Italia.

Liket av 18 år gamle Saman Abbas ble gravd opp i november 2022 i et forlatt gårdshus i nærheten av åkrene der faren jobbet i Nord-Italia, skriver Daily Mail.

Dette var halvannet år etter at hun sist ble sett i live på en overvåkningsvideo da hun gikk sammen med foreldrene sine i nærheten av de samme åkrene.

Retten i Reggio Emilia i Sentral-Italia slo fast at foreldrene hadde bestilt drapet, og at en onkel hadde kvalt niesen sin.

Den italienske påtalemyndigheten hadde hevdet at hun ble drept av familien 1. mai 2021. Noen dager senere fløy foreldrene fra Milano til Pakistan.

Foreldrene, Shabbar Abbas og Nazia Shaheen, ble dømt til livsvarig fengsel, mens onkelen, Danish Hasnain, ble dømt til 14 års fengsel etter å ha akseptert en avtale. To fettere ble frikjent og løslatt fra fengsel.

Abbas’ far, som ble utlevert fra Pakistan i august, bedyret sin uskyld i en tårevåt erklæring til retten før forhandlingene.

Tyskland: Æresdrap på tidligere svigerinne

Hans kone, Shaheen, ble stilt for retten in absentia og antas fortsatt å befinne seg i Pakistan.

Rettssaken var den mest profilerte av flere kriminalsaker i Italia de siste årene hvor muslimer har drept eller mishandlet innvandrerkvinner eller -jenter som har gjort opprør mot familiens krav om at de skal gifte seg med en utvalgt person.

En obduksjon viste at den unge kvinnen hadde brukket nakkebeinet, muligens forårsaket av kvelning, i en sak som har sjokkert landet.

Abbas emigrerte som tenåring fra Pakistan til bondebyen Novellara i den norditalienske regionen Emilia-Romagna.

Hun omfavnet raskt den vestlige livsstilen, blant annet ved å kaste skautet, ta piercinger, bruke eyeliner og date en ung mann etter eget valg.

I et innlegg på sosiale medier ser man henne og den pakistanske kjæresten kysse hverandre i en gate i regionhovedstaden Bologna.

Ifølge italienske etterforskere gjorde kysset Abbas’ foreldre rasende, da de ønsket at hun skulle gifte seg med en fetter i Pakistan.

Abbas skal ha fortalt kjæresten at hun fryktet for sitt liv fordi hun nektet å gifte seg med en eldre mann i hjemlandet.

Abbas anmeldte foreldrene til politiet, og sosialarbeidere plasserte henne på et krisesenter i november 2020.

Berlins integrerings­minister vil ikke snakke om æresdrap

Men hun besøkte familien i april 2021 fordi hun planla å hente passet sitt og starte et nytt liv med kjæresten.

Kort tid etter forsvant hun, og politiet, som ble varslet av kjæresten, slo til mot familiens hjem i mai, men da hadde foreldrene allerede reist til Pakistan.

Broren fortalte politiet at han hadde overhørt faren snakke om drapet, og at det var onkelen som hadde drept søsteren.

Den unge kvinnen ble trolig drept natt mellom 30. april og 1. mai, ifølge opptak fra overvåkningskameraer som viser fem personer som forlater familiens hjem med spader, brekkjern og bøtter, før de kommer tilbake to og en halv time senere.

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.