HatunSürücü.jpg

De tre brødrene ti Hatun Sürücü (23) sto tiltalt for å ha drept søsteren i et æresdrap. Bare den yngste, Ayhan (19) ble dømt skyldig og fikk ni år og tre måneders ungdomsfengsel. De to eldre ble frikjent. Dommen Skjørtorsdag har vakt oppsikt og er anket.

Hatun Sürücü ble sendt til Tyrkia som 15-åring for å gifte seg med sin fetter. Ekteskapet fungerte ikke, og hun vendte tilbake til Tyskland med sin lille sønn. Hatun Sürücü ville leve sitt eget liv. Hun skaffet seg egen leilighet, og ble mer og mer vestlig i sin livsstil. Det kunne ikke familien akseptere. I februar i fjor ble hun skutt og drept på et busstopp ved Berlin-Tempelhof.

Yngstebroren Ayhan tilsto, men påtalemyndighetene mente at også de to andre, Alparslan (25) og Müslü (26), hadde vært med på udåden. Eks-venninnen til en av dem forklarte at de hadde skaffet våpenet og var med på planleggingen. Det er vanlig ved æresdrap at den yngste utfører handlngen, fordi han får lavest straff. Men retten fant ikke delaktighet bevist.

Ayhan var den mest religiøse i familien.

Bror fik ni års fængsel for «æresdrab» på søster

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.