En 53 år gammel pakistansk familiefar bosatt på tettstedet Novi utenfor den norditalienske byen Modena, drepte i går ettermiddag sin 46 år gamle kone, som hadde tatt deres 20 år gamle datter i forsvar da hun gjorde opprør mot farens planer for henne om arrangert ekteskap med en annen pakistaner. Etter å ha slått kona i hjel med en stein forsøkte faren hjulpet av sin 19 år gamle sønn å ta livet av datteren med stokkeslag. Hun overlevde drapsforsøket, men ligger alvorlig skadet på sykehus. Noen naboer var vitne til opptrinnet, og ifølge etterforskerne skal ugjerningene ha skjedd i familiens hage mens to av familiens tre yngre barn befant seg innendørs.

Morens heroiske inngripen skiller seg skarpt fra et annet æresdrap i Italia for en tid tilbake, hvor en mor til allmennhetens indignasjon tok sin manns parti og sågar forsvarte ham etter at han tok datteren av dage av lignende grunner.

Corriere della Sera: Rifiuta il matrimonio combinato – Lite in famiglia, padre uccide la moglie

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂