Venstreorienterte politikere postulerer ofte ved festlige anledninger, at islamistenes hat mot Vesten skyldes Vestens krigføring mot islam. Det er vår egen skyld, så å si. I seneste utgave av Europa lige nu på P1, kunne man høre, at det land i Europa som har sendt flest jihadister til Syria var Kosovo. En serbisk provins som oppnådde selvstendighet i 2008, kun fordi NATO noen år tidligere gikk inn i konflikten på muslimenes side. Så meget for den bortforklaring.

bektasevic

Nummer to på listen er Bosnia, og sannelig om ikke det avslutningsvis ble problematisert, at Tyskland sender diaspora-bosniere hjem, da det forringer Bosnias økonomi, som derved risikerer å skyves ‘i feil retning’ i forhold til radikalisering. Hvis de ikke vil bo her, så hater de os. Hvis de sendes hjem, så er det nøyaktig samme problem. Det er mange forklaringsmodeller, muslimernes hat er eneste konstant.

En av Danmarks mest kjente terrorister er Mirsad Bektasevic, aka ‘Abu Imad As-Sanjaki’, eller bare ‘Maximus’. Serbisk muslim, som kom til Sverige som flyktning i 1994, og vokste opp i en by litt nord for Gøteborg. I 2005 ble han som 18-åring anholdt under en razzia i hovedstaden Sarajevo, sammen med tyrkiske Abdulkadir Cesur fra Hvidovre (dansk pass). Bosnisk politi fant blant annet et bombebelte, 18 kilo dynamitt, detonatorer, samt en tilståelses-video av de to, hvor de fortalte at de ville ramme mål i Europa. Sakens danske forbindelse ble alment kjent som terrorsagen fra Glostrup. Den første av en lang rekke ‘danske’ terrorsaker.

Bektasevic ble løslatt i 2011, og fortsatte der han slapp. I 2013 ble han anholdt for å være i besittelse av et ladet våpen, og året efter kunne svenske medier fortelle, at han hadde reist til Syria for å kjempe for Den islamske stat. Siste måned ble han anholdt i Hellas, angivelig på vei mod Syria igjen.

Tirsdag kunne Göteborgs-posten også avsløre, at han sist høst var ansatt i Telenor, og hadde hatt adgang til personfølsomme opplysninger.

Flere detaljer i BT – Røde ører hos Telenor: Terrordømt fra Glostrup-sag blev ansat i kundetjeneste.

“Den terrordømte islamist Mirsad Bektasevic, der i den dansk-bosniske terrorsag fra Glostrup i 2007 blev idømt godt otte års fængsel, har efter sin løsladelse i Sverige arbejdet med personfølsomme oplysninger i teleselskabet Telenors svenske kundetjeneste.

Det kan avisen Göteborgs-Posten tirsdag afsløre, efter at den terrordømte Bektasevic forleden igen kom i søgelyset. Han blev anholdt i Grækenland, hvor han sammen med en trosfælle tilsyneladende var på vej til Syrien for at tilslutte sig terrororganisationen Islamisk Stat. I hans bagage skal græsk politi have fundet blandt andet mobiltelefoner, kampudrustning og pengesedler i forskellig valuta. Desduden var parret angiveligt udstyret med et par store knive og våbenhylstre til automatvåben

Efter omtalen i svenske medier genkendte en ansat hos Telenors kundetjeneste billederne af den unge mand, der i efteråret 2015 havde arbejdet i teleselskabets callcenter i Göteborg. Her havde han adgang til tusindvis af telekunders personnumre, bankoplysninger, adresser, samtalespecifikationer og andre personfølsomme oplysninger.

Da rettssaken mot Mirsad Bektosevic-cellen rullet, var Basil Hassan, som i februar 2013 forsøkte å likvidere Lars Hedegaard, ansatt som sikkerhetsassistent i Københavns Lufthavn. Tyrkia løslot ham i 2014, og han formodes i dag å oppholde seg i Syria. Rawand Dilsher Taher (‘Abu Maryam al-Kurdistani’), som gikk på videregående skole sammen med Basil Hassan, og også var sikkerhetsassistent i Københavns Lufthavn, ble drept av et missil avfyrt fra en drone i Raqqah, den 7. desember ifjor.

 

document.dk