Hotell i Oslo sentrum evakueres etter en gasslekkasje om kvelden den 27. oktober 2019. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix.

Rundt 250 gjester ble evakuert fra Citybox hotell i Prinsens gate i Oslo søndag kveld etter at noen skal ha brukt tåregass i hotellets sjette etasje.

Politiet fikk melding om det de først trodde var en gasslekkasje klokka 21.46 søndag kveld.

Operasjonsleder Gjermund Stokkli sier til NTB at flere av hotellets gjester har opplyst å ha opplevd sterkt ubehag og symptomer som samsvarer med tåregass. Ingen personer er skadd.

– Det er ikke funnet noe, og vi har heller ingen mistenkte. Men vi er rimelig sikre på at det er brukt tåregass, sier Stokkli.

Rundt 250 gjester ble evakuert. I 23-tiden melder politiet at de kunne gå tilbake til hotellet etter at brannvesenet hadde luftet ut røyken. Trafikken utenfor hotellet går også som normalt igjen.

Politiet går ut ifra at den angivelige tåregassbruken er en villet handling.

– Det er en alvorlig hendelse. Tåregass medfører fare for andre, og vi ser på det som en villet handling, sier Stokkli, som opplyser at politiet er ferdig på stedet.

(©NTB)

 
 

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂