Nytt

Det sikre tegnet på urbant forfall som fiendtlighet mot politiet er, manifesterte seg sist lørdag på bemerkelsesverdig stor skala i Dortmund, Nordrhein-Westfalen.

En 24 år gammel mann i Nordstadt kastet en drikkekartong mot en politibil i Mallinckrodtstraße i denne nordlige indre bydelen. Kjøretøyet fortsatte uanfektet på sin vei, formodentlig for å hanskes med noe viktigere, men to sivilkledde politifolk på stedet bad den respektløse om å legitimere seg, skriver Die Welt.

Da begynte de å skjelle ut politifolkene. Omtrent hundre personer i nærheten la merke til det, og stimlet seg sammen rundt dem.

I følge politiet hisset 24-åringen opp mengden, og stemningen ble stadig mer aggressiv.

Da politifolkene ville anbringe ham i sin bil, var kona blant dem som forsøkte å forhindre dem fra det.

En ukjent person skal til gruppens applaus ha kastet en flaske på bilen, og flere mennesker blokkerte gaten.

Situasjonen var åpenbart i ferd med å eskalere til noe farlig, og det var kun da tilkalte forsterkninger nærmet seg med sirenene på at mengden løste seg opp.

Straffeforfølgningen etter tildragelsen begrenser seg til 24-åringen og kona, men her er det jo tale om en hel kriminell kultur.

Tilfellet er ikke unikt, ikke engang for Dortmund, skriver den tyske avisen, og henviser til en lignende episode sist måned.

rainer-wendt

Lederen for det tyske politiets fagforening, den for Document-lesere ikke ukjente Rainer Wendt (bildet), kommenteren tildragelsen i et videointervju med Die Welt, og sier at det slett ikke er uvanlig at svært brutale kriminelle storfamilier som samarbeider med hverandre, opptrer på denne måten overfor politiet.

Av en eller annen grunn får selv ikke konservative Die Welt seg til å spesifisere om gruppen etter politiets oppfatning bestod av tyskere, eskimoer eller andre. Det er liksom bare kjønn og alder det går i.

I artikkelens kommentarfelt er det interessant nok en fyr som anbefaler folk å lese i Frankfurter Allgemeine for å finne ut hva slags gate Mallinckrodtstraße er.

Som sagt, så gjort. Man gakker hen til en sak fra i vår, og finner ikke overraskende et portrett av en «hard ghetto» hvor de kriminelle bandene fra Nord-Afrika, Libanon og Bulgaria har delt territoriet mellom seg. Etter en slik shakedown, hvor det er overfor politiet man viser «zero tolerance», vil området naturligvis skys av lovlydige tyskere.

einfach-kein-respekt-auf-der

Trøsten for mange – nei: de fleste – er at dette flekkvise opphøret av rettsstaten enn så lenge ikke rammer dem selv i urovekkende grad.

Die WeltFrankfurter Allgemeine