Den tyske islamist­gruppen Muslim Interaktiv mobiliserte lørdag mer enn 1000 demonstranter i Hamburg, der de forkynte at «kalifatet er løsningen» og krevde slutt på «verdi­diktatur­et» og Tysklands støtte til Israel.

Bak arrangøren – som står den i Tyskland forbudte islamist­gruppen Hizb ut-Tahrir ideologisk nær – befinner det seg en islamistisk influenser og universitets­student ved navn Joe Adade Boateng som kaller seg Raheem Boateng, skriver Die Welt.

Den tyske innen­landske sikkerhets­tjenesten Verfassungs­schutz anser Muslim Interaktiv som ekstremistisk, og et massivt politi­oppbud var tilstede under demonstrasjonen i Hamburg, opplyser den tyske avisen, som kaller bildene fra islamistenes opptog urovekkende.

Demonstrantene ropte også gjentatte ganger «Allahu Akbar» («Gud er stor») i kor som svar til talere på en scene. Noen av deltakerne viftet med flagg som viste den islamske tros­bekjennelsen, shahada. De holdt også opp pekefingeren, den såkalte tauhid-fingeren. I islam regnes denne som et symbol på Guds enhet og unikhet, men brukes også av islamister som et tegn.

Islamistgruppen er tilstede på X, og har selv offentliggjort videoopptak fra demonstrasjonen, der det skrikes på en måte som uunngåelig bringer tankene hen på Adolf Hitler.

Nazistenes slagord «Ein Volk, ein Reich, ein Führer» fant også sitt motstykke i Hamburg-islamistenes «Eine Ummah, eine Einheit, eine Lösung».

Stillbiilde: Loritus News / YouTube

Gaza-krigen er medvirkende til Muslim Interaktivs aktivisme, der også politikerne og pressen får unngjelde.

Noen av demonstrasjonsdeltakerne […] beskyldte tyske politikere for å være ansvarlige for at sivile i Gaza blir drept ved å støtte Israel.

Deltakerne kritiserte også rapporteringen om Midtøsten-konflikten. Bild, Die Welt, Der Spiegel, Focus og Tagesschau ble beskyldt for å være døve, dumme og blinde på plakater.

I februar 2023 mobiliserte Muslim Interaktiv 3500 demonstranter til en protest mot koranbrenning i Sverige, skriver Die Welt.

Kravet om islamsk kalifat i Tyskland er ikke av helt ny dato. Det ble også fremmet under en islamistisk demonstrasjon i Essen i november i fjor.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.