Ditib Zentralmoschee i Köln. Foto: © Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0 (via Wikimedia Commons).

De islamistiske terrorangrepene i Wien, Nice og Conflans-Sainte-Honorine utenfor Paris har nylig vist at den blodige trusselen fra islamismen vedvarer i Europa. Likevel er det den ublodige islamismen den tyske innenlandske etterretnings- og sikkerhetstjenesten Verfassungsschutz nå advarer mot.

Farene ved det Verfassungsschutz kaller den legalistiske islamismen er ikke noe mindre, sier kilder i etaten til Die Welt.

De opptrer upåfallende og holder seg til loven, men har en misjon: «Legalistiske islamister» ønsker i all hemmelighet å etablere en gudsstat i samsvar med sharia-regler. For å avsløre triksene deres må Verfassungsschutz se veldig nøye etter.

Islamistene som ikke bruker vold, arbeider langsiktig med tanke på å forandre Tysklands sosiale og politiske orden på grunnlag av lokale lover, sier etaten til den tyske avisen. Personene det gjelder, fremstår som ulver i fåreklær:

«Det er knapt mulig å lese de virkelige hensiktene til de legalistiske islamistgruppene. De offentlige talspersonene for disse organisasjonene har dessuten ofte en karismatisk utstråling og gode retoriske evner, og derfor er de egnede kontaktpersoner for politikk, forvaltning og sosiale partnere som kirker», ifølge den innenlandske etterretningstjenesten.

Den mest kjente islamistiske organisasjonen er Det muslimske brorskapet, som har vært tilstede i Tyskland siden 1950-tallet. Organisasjonene som tilhører brorskapet, har vært i etterretningstjenestens søkelys siden 1970-tallet, mens Milli Görus, som er en viktig organisasjon hos den tyrkiske diasporaen i Tyskland, har vært under oppsikt siden 1980-tallet, skriver Die Welt. Siden har etterretningen blitt oppmerksom på enda flere organisasjoner.

Utad kan islamistgruppenes representanter snakke i favør av toleranse og mot diskrimiering, og de er svært påpasselige med ikke å si noe som kan vekke mistanke, men etterretningstjenesten er på det rene med at de internt legger for dagen et grunnlovsstridig islamistisk program som truer samfunnssikkerheten.

I Tyskland finnes det også parlamentarikere som er oppmerksomme på trusselen fra den ublodige islamismen.

Fenomenet med snikende infiltrasjon av Vesten engasjerer FDPs parlamentariske nestleder Stephan Thomae. Forbundsdagsrepresentanten sier: «Ettersom de legalistiske islamistene vanligvis ikke pådrar seg oppmerksomhet på grunn av kriminalitet, er det vanskeligere å holde øye med dem enn voldelige ekstremister.»

Thomae erkjenner at voldelige og lovlydige islamister har det samme målet, nemlig opprettelsen av en islamsk stat på tysk jord, men at de bruker forskjellige virkemidler

 

 

Kjøp «Islamismen i Sverige» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.